14 Milyon Emekliye Seçim Öncesi Güzel Haber! 25.000 TL Nakit Para Verilecek! İşte Koşullar...

14 Milyon Emekliye Seçim Öncesi Güzel Haber! 25.000 TL Nakit Para Verilecek! İşte Koşullar...

EYT'liler ilk maaşlarının yatacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. İlk maaşın yanı sıra bir de bankaların sunduğu promosyon ücreti var. Seçtiğiniz bankaya göre değişen promosyon tutarları sebebiyle de bankalar arasında kıyasıya bir yarış var. Peki bankalar ne kadar EYT emeklilik promosyonu veriyor? İşte cevabı...

EYT'liler uzun bir mücadele ve uzun bir bekleyişin ardından muradına erdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen ve EYT olarak kısaltılan düzenleme yürürlüğe girdi. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi yapılmış olan ve yaş dışında emeklilik için tüm gerekleri karşılayan çalışanlar EYT'nin yasalaşmasıyla emekli olma hakkını kazandı.

Mart ayında başvurusunu yapan tüm EYT'liler Nisan ayından itibaren emekli maaşı almaya başlayacak. Emekli maaşını hangi bankadan aldığına göre de o bankanın promosyonundan faydalanabilecek. Bu nedenle bankalar arasında kıyasıya bir promosyon kampanyası yarışı başladı. Milyonlarca EYT'linin tercihi olma şansını kaybetmek istemeyen bankalar her geçen gün daha cazip bir kampanyayla bu milyonlarca emekliyi kendi müşteri portföyüne kazandırmak için çabalıyor.

ŞU AN EN YÜKSEĞİ 10 BİN LİRA

Hangisi daha yüksek miktarda promosyon verirse o bankayı tercih edecek olan EYT'liler için şimdiye kadar yapılan promosyon kampanyaları 7 bin 500 TL ile 8 bin 500 TL arasında değişiyordu. Ancak Nisan ayı yaklaştıkça yarış da kızıştı ve kampanyalar bir bir güncellenmeye başladı. Promosyon tutarlarında son rakam 10 bin liraya kadar yükseldi.

Şu anda emekliler 3 yıl boyunca aynı bankada kalma sözü verirse en yüksek 10 bin liralık promosyon alabilecek. EYT'de henüz maaşlar alınmaya başlanmadan promosyon ücretleri kıyaslanmaya başlandı.

EYT sonrası İş Bankası, Garanti BBVA, Ziraat Bank, Halkbank, Vakıfbank, Yapı Kredi, Denizbank, Akbank, ING, QNB Finansbank gibi bankaların emekli promosyonuna getireceği güncellemeler merak ediliyor.

PROMOSYON TUTARLARI ŞARTLAR DİKKATE ALINARAK HESAPLANMALI

Emekli promosyonu için bir bankayı seçip imza atacak olan EYT'lilerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri kampanya şartlarına dikkat etmek.

Bazı bankalar fazla şart koşmazken bazıları ise çok daha bağlayıcı şartlar öne sürebiliyor.

Maaşınızı alırken bir banka seçmek durumunda olsanız da bu bankayı daha sonra değiştirme şansınız da var. Maaşınızı taşımanız ve söz vermeniz durumunda ise yüksek promosyon kampanyalarından faydalanabileceksiniz.

“PROMOSYON TUTARI 25 BİN LİRAYI BULABİLİR”

Promosyon teklifini henüz açıklamayan bankaların da ilerleyen günlerde yüksek promosyon tutarlarıyla bu yarışa dahil olması bekleniyor.

TUKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez konu hakkında TV100’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda promosyonlar 7 bin 500 lira ile 10 bin lira arasındadır. Önümüzdeki günlerde bu rekabet kızışacak ve rakam 25 bini bulacak diye düşünüyorum. Çünkü 2 milyon 500 bin yeni müşteri her ay 14 milyar TL ucuz kaynak bankalara aktarılacak. Bu bankalar için önemli bir kaynak. Sadece verilen promosyon değil bankanın sağlayacağı diğer ek avantajların da değerlendirilmesi lazım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.