16,5 Milyon Emeklinin 2024 Ocak zammı ortaya çıktı! İşte SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklilerin alacağı en düşük maaş

16,5 Milyon Emeklinin 2024 Ocak zammı ortaya çıktı! İşte SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklilerin alacağı en düşük maaş

Asgari ücretin netlik kazanmasıyla beraber yeni yılda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük emekli maaşı en çok merak edilenlerden biri oldu. 2024’te SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…

Emekli zammına dair heyecan, 3 Ocak tarihinde açıklanacak aralık enflasyon rakamlarıyla birlikte doruk noktasına ulaşacak ve bu rakamlar beraberinde emeklilere yapılacak zam oranı netlik kazanacak.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammına dair beklentiler, enflasyonun açıklanmasına kısa bir süre kala merak konusu oluyor. Peki, 2024'te emekli zammı ne kadar olacak?

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'a göre, aralıkta aylık bazda enflasyon yüzde 3,26 çıkarsa, son 6 ayın enflasyon farkı %38'e ulaşacak. Bu rakam, SSK ve Bağkur emeklilerine verilecek olan refah payı hariç enflasyon farkını temsil ediyor.

YÜZDE 50 CİVARINDA OLACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

Memur emeklileri için tahmini zam oranı ise, enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammının dahil edilmesiyle %50 civarında artış öngörülüyor.

Bu kapsamda, mevcut bir memur emeklisinin aldığı maaşın yüzde 50 artışla 14 bin 814 TL seviyesine çıkması bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise Emin Yılmaz, bir önceki dönemde %19,77 oranında enflasyon açıklandığını hatırlatarak, bu dönemde %50'ye tamamlanarak eşit oranda bir zam yapılabileceğinin altını çiziyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı konusunda ise Emin Yılmaz, kök aylık ve taban aylık kavramlarına vurgu yaparken örnek vererek, 5000 TL kök aylığı olan bir emeklinin 2023 iki dönem enflasyon tahminine göre maaş farkının 6.900 TL'ye ulaşabileceğini ifade etti.

Bu durumda, taban aylıkların 10.000 TL veya 12.500 TL seviyelerine çıkabileceği ihtimalini öne sürerken kesin bilgiler, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ortaya çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.