2024 Ocak Aile Destek Programı Müjdelendi! Hesaplarınıza 850-1250 lira Para Yatıyor!

2024 Ocak Aile Destek Programı Müjdelendi! Hesaplarınıza 850-1250 lira Para Yatıyor!

Asgari ücret zammının yanı sıra, maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara sağlanan aile destek ödemeleri de gündemde önemli bir yer tutuyor. Devlet tarafından her ay verilen 850-1250 lira arasındaki bu destek miktarının, asgari ücret zammıyla birlikte artıp artmayacağı ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Aile destek ödemelerine zam var mı 2024? Ocak asgari ücret zammıyla AİLE DESTEK

Asgari ücret zammının yanı sıra, maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara sağlanan aile destek ödemeleri de gündemde önemli bir yer tutuyor. Devlet tarafından her ay verilen 850-1250 lira arasındaki bu destek miktarının, asgari ücret zammıyla birlikte artıp artmayacağı ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Aile destek ödemelerine zam var mı 2024? Ocak asgari ücret zammıyla AİLE DESTEK ödemeleri ne kadar, kaç TL oldu? İşte merak edilenler...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte, milyonlarca vatandaş tarafından "2024 yılında Aile Destek Yardımı ödemesi ne kadar olacak?" sorusu gündeme taşındı. Henüz başvuru yapmamış olanlar için E-devlet üzerinden yapılabilecek başvurular da dikkat çekerken, asgari ücret zammının gündemde olmasıyla birlikte aile destek ödemelerinde olası bir zam da merakla bekleniyor. İşte detaylar...

2023 AİLE DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM VAR MI?

Henüz aile destek ödemelerine yapılacak zamla ilgili açıklama yapılmadı. Detaylar geldiğinde takvim.com.tr'de yer alacaktır.

2022 yılında başlatılan ve büyük ilgi gören Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla 12 ay süreyle destek sağlamıştı. Yapılan son değerlendirmeler sonucunda, bu programın bir yıl daha uzatılması ve 2024 yılına kadar devam etmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi ailelere Temmuz 2023 - Haziran 2024 dönemi arasında da destek verilmesi planlanıyor.

Başvuru Şartları ve Yöntemleri

Aile Destek Programına başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılabilmektedir. Ancak, belirli koşulları taşımayan kişilerin başvuruları kabul edilmemektedir.

Bunlar arasında Türk vatandaşı olmamak, Mavi Kart sahibi olmak, yurt dışında ikamet etmek, 18 yaşından küçük olmak veya hanesinde belirli meslek gruplarından kişilerin bulunması gibi durumlar bulunmaktadır.

Destek Miktarları ve Hesaplamaları

Program kapsamında, hanedeki kişi başına düşen gelire göre farklı destek tutarları belirlenmiştir.

Kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ve altı olan hanelere 1.250 TL, 450 TL üzeri ve 911,15 TL altı gelire sahip hanelere 1.100 TL gibi değişken destekler sağlanacaktır. En yüksek gelir aralığı için (1372,30 TL üzeri - 3.800,78 TL'den az) ise aylık 850 TL destek öngörülmüştür.

Çocuk Destek Bileşeni ile Ekstra Yardım

Program, çocuk sayısına göre ek destekleri de içermektedir. Bu kapsamda, 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve üzeri çocuk sayısına sahip hanelere 650 TL ek destek sağlanacaktır.

Hak Sahipliği ve Değişiklikler

Aile Destek Programı kapsamında destek almakta olan hanelerin sosyoekonomik durumlarında önemli bir değişiklik olması halinde, bu destek geçici olarak durdurulabilir. Ancak, durumun yeniden değerlendirilmesi sonucunda ihtiyaç sahipliği devam ediyorsa, destek yeniden başlatılabilir.

Reddedilen Başvurular İçin Yeniden Başvuru İmkanı

Programa başvurusu reddedilen kişiler, sosyoekonomik durumlarında bir değişiklik olması durumunda yeniden başvuru yapma hakkına sahiptirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.