AKARYAKIT FİYATLARI değişti: Benzin ve motorin kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

AKARYAKIT FİYATLARI değişti: Benzin ve motorin kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

Milyonlarca araç sahibi akaryakıt fiyatlarına zam geldi mi, ÖTV zammı yapıldı mı sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 6 aylık ÜFE oranı da belli olacak ve akaryakıt fiyatlarına da otomatik olarak zam gelecek. Peki Benzin, Motorin, LPG'ye ne kadar zam yapılacak?

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan değişimler araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından otomatik ÖTV artışı nedeniyle fiyatlara zam gelecek. Akaryakıt fiyatlarında uygulanan ÖTV tutarları 6 aylık ÜFE oranında güncelleniyor. Peki Benzin, Motorin ve LPG'de ne kadarlık bir artış yaşanacak?

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Akaryakıt fiyatlarında uygulanan ÖTV tutarları 6 aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE)'ye göre belirleniyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 6 aylık ÜFE oranı netleşecek.

Buna göre ÜFE'nin yüzde 25 olması halinde maktu ÖTV tutarları benzinde 7,52 TL'den 9,40 TL'ye, motorinde 7,05 TL'den 8,81 TL'ye çıkacak.

Bu rakamlara yüzde 20'lik KDV tutarı da eklendiğinde benzinde en az 2,25 TL'lik fiyat artışı olabilir. Motorinde ise 2,10 TL'lik artışa gidilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.