Az önce MECLİSTEN GEÇTİ! Çalışmadan SSK-SGK ve Bağkur’lu emekli olacaksınız! Emekli olmak isteyenler bunu yapın yeter

Az önce MECLİSTEN GEÇTİ! Çalışmadan SSK-SGK ve Bağkur’lu emekli olacaksınız! Emekli olmak isteyenler bunu yapın yeter

Bakan Işıkhan ev hanımlarının emekliliğe ilişkin yapılacak düzenlemeyi duyurdu. AKP’nin seçim beyannamesinde yer alan düzenleme hakkında Bakan Işıkhan tarih duyurusu da yaptı.

Ev hanımlarıyla ilgili yapılacak düzenleme Bakan Işıkhan tarafından duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin önceki günlerinde AK Parti kamuoyuyla seçim beyannamesi paylaşmış ve beyannamede ev hanımlarının emekliliği hakkında “Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak, yeni evlilikler teşvik edilecektir." ifadeleri yer almıştı.

PRİMLERİN ÜÇTE BİRİNİ DEVLET KARŞILAYACAK DENİLMİŞTİ

Beyannamede ayrıca "Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız.” cümleleri de yer almaktaydı.

5 YIL İÇERİSİNDE BU İYİLEŞTİRMEYİ YAPACAĞIZ

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan konu ve düzenleme hakkında yeni açıklama geldi.

Işıkhan "İnşallah 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek." dedi.

Ev hanımlarına emeklilik programının detayları merak ediliyor. Bakan Işıkhan’ın yaptığı açıklama sonrası detaylar sorgulanıyor ancak programın başvuru tarihi ile başvuru şartları henüz belli olmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.