Dar Gelirliye Müjde! PTT'den 1.250 Lira Yardım Parası Ödenecek! İşte Detaylar...

Dar Gelirliye Müjde! PTT'den 1.250 Lira Yardım Parası Ödenecek! İşte Detaylar...

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara müjde açıklandı. Aylık olarak 1.250 TL yardım ödemesi hanelere verilecek. Aile Bakanlığı tarafından PTT vasıtası ile ödeme verilecek. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her aileye özel sosyal yardımlar yapılıyor. Sosyal yardım ödemesi almak isteyenlere başvuru işlemlerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden veya e-devlet vasıtası ile gerçekleştirerek maddi yardım alma hakkını elde edebiliyor. 12 ay boyunca yapılacak bu maddi yardım ödemeleri için devletten duyuruldu. Hane de olan birinin başvuru yapması halinde 1.250 TL yardım parası bu haneye giriyor. Tek bir kişinin başvurusu yeterli oluyor.

Son zamanlarda özellikle temel gıda ürünleri olmak üzere yaşanan zam dalgası vatandaşı isyan ettiriyor. Her geçen gün ülkemizde yardıma muhtaç olan kişi sayısı yükselirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olanlar için yardım ödemesi müjdesi geldi. e-Devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları vasıtası ile hanede ki bir kişinin başvurması halinde ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ödemesi yapılacak.

Aile Bakanlığı'ndan sağlanan yardımların miktarı 1.250 TL'ye kadar çıkacak. Hanenin gelirine göre ödenen yardım tutarları 650 TL'den başlıyor. Peki, kimler bu yardımı almak için alabilir? Aile Bakanlığı Sosyal Yardım için koşullar ne? İşte detaylar haberimizde…

Aylık 1.250 TL Yardım Her Aileye Ulaştırılacak

Aile Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Destek programı çerçevesinde her haneye aylık 1.250 TL yardım veriliyor. Bu yardımlar PTT'den gerçekleştiriliyor ve 12 ay içinde her ay düzenli olarak veriliyor.

Aile Bakanlığı tarafından yalnızca ihtiyaç sahibi olanlara değil. Asgari ücretli olanlara da tedavi gelirlileri sunuyor. Başvuru işlemleri sonrası e-devlet'ten üzerinden yapılması da yeterli olacak. Başvuru esnasında yapılan en önemli kriter gelir kriteri oldu. Gelir kriteri taşıyanlara başvuru halinde 12 ay boyu düzenli olarak destek ödemesi verilebiliyor. Başvuru işlemleri ise T.C kimlik numarası ve şifre ile e-devlet kapısından yapılıyor. Bireysel başvuru için ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına gitmek gerekiyor. Başvuru işlemlerini yapanlar ve hak kazananlar 10 gün içinde ödemelerini alabiliyorlar.

Gelir Durumuna Göre Destek Ödemesi Miktarları Belirleniyor

Aile Bakanlığı'ndan sağlanan aile yardımları gelir durumu baz alınarak farklı miktarlarda ödeme sağlanıyor. Kişi başına düşen aylık gelir dikkate alınırken dört farklı ödeme çeşidi de sağlanıyor. Aile yardımları çerçevesinde hanelere özel verilecek ödeme tutarları ise şöyle;

  • 450 TL ve altında olanlara 1.250 TL,
  • 450 TL – 911.15 TL arası alanlara 1.100 TL,
  • 911,15 TL - 1.372,30 TL arası olanlara 950 TL,
  • 1.372, 30 TL - 2.835,60 TL arası olanlara 850 TL ödeme verilecek.

Bu koşulları yerine  getirenlere ve gelir durumu açısından da uygun olanlara T.C kimlik kartları ile PTT'ye gidip yardım ödemesini alabiliyorlar. Aile Bakanlığı tarafından verilen bu aile desteği ödemesi aylık düzenli şekilde yapılıyor ve başvuru işlemi tamamlanıp onay alanalara 12 ay boyunca hane başı destek ödemesi sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.