Emekliye 7000 TL Kök Maaş Müjdesi Geliyor! 2023'te Emekliye Ek Zam Yapılacak! İşte O Tarih...

Emekliye 7000 TL Kök Maaş Müjdesi Geliyor! 2023'te Emekliye Ek Zam Yapılacak! İşte O Tarih...

Milyonlarca emekli sevinçten uçacak. Emekliye ek zam 2023 son dakika haberi geldi. Kök maaş 7000 TL oluyor. SSK, BAĞ-KUR emeklisine ek zam o tarihte geliyor.

Emekli vatandaşların maaşlarına ek zam beklentisi giderek artıyor. Geçim sıkıntısı yaşayan emekliler bir süredir devletten maaşlarına iyileştirme yapılmasını bekliyorlar. Özellikle SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ek zam beklentisi sosyal medya üzerinden duyurulmaya devam ediyor. Peki, seçim öncesi emekli maaşlarına zam yapılacak mı? Bağ-Kur ve SSK emeklisine ek zam ne kadar yapılacak? Emekliye ek zam müjdesi 2023'te son dakika haberi oldu…

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde geldi. Vatandaşın gözü kulağı hükümetin yapacağı ek zama çevrildi. Yaklaşan genel seçimler öncesinde emeklilere maaş artışı geliyor. Yılbaşında emekliye %30 artış verildi. Emekliler seçim öncesi yeni bir iyileştirme yapılmasını istiyor. Çünkü enflasyonun artması sebebi ile emekli vatandaşlar geçinmekte zorlanıyorlar. Son günlerde milyonlarca emekliye güzel haber geldi. Seçim sonrası ek zam ödemesi yapılacak. İşte o tarih...

Emeklinin Kök Maaşı 7000 Lira Oluyor...

Yılbaşı geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı karar ile tüm emekli ve memur maaşına %30 oranında zam yapılmıştı. Bu zam ile en düşük emekli maaşı 5.500 TL'ye kadar çıktı. Ama bu artış emeklinin gelir durumunu ve alım gücünü düzeltmedi. Emekli bu sebeple ek zam bekliyor.

Emekli maaşları için yapılacak ek zam hakkında kulislerde rakamlar dolaşıyor. Gelen ilk bilgilere göre en düşük emekli maaş miktarının 7.000 TL olacağı konuşuluyor. Bu haber milyonlarca emekliyi umutlandırdı.

Seçim Öncesi Ek Zam Yapılır mı?

Şu günlerde 14 milyon emekli vatandaş seçim öncesi emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı sorusuna yanıt arıyor. Ankara kulislerinde hükümetin bu yönde çalışma yapmaya başladığı konuşuluyor. Artık seçimlere 2 ay kaldı ve bu sebeple ek zam haberinin verilmesi önemseniyor. Konuya dair AK Parti hükümetinde de bir çalışma grubu oluşturuldu. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın milyonlarca emekliye ek zammı 2023'te vermesi bekleniyor. Daha önce EYT yasası ve ek gösterge düzenlemesi kabul edilmişti ve emekli ek zam içinde ümitli görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.