Evde bakım maaşına REKOR ZAM: 2024 evde bakım maaşı, kaç lira oldu?

Evde bakım maaşına REKOR ZAM: 2024 evde bakım maaşı, kaç lira oldu?

Evde bakım maaşı her ay düzenli olarak hak sahiplerine ödeniyor. 2024 yılına az bir süre kala evde bakım maaşına yapılacak zam oranı ne kadar olacak sorusu gündeme geldi. Yeni yılda birçok ödeneğin fiyatı memur zammı ve asgari ücret zammı ile belli oluyor. Evde bakım maaşı zamlı tutarı için geri sayım başladı. Peki, 2024 evde bakım maaşı ne kadar olacak, kaç TL?

Evde bakım maaşına gelecek zam oranı yakından takip ediliyor. Her yıl yeni zam oranına göre değişiklik gösteren evde bakım maaşı 2024 Ocak zammıyla birlikte yeniden şekillenecek. Ödemeleri her ayın 11-15'i arasında yapılan evde bakım aylıkları memur maaş katsayısına göre artıyor. Peki, yeni yılda evde bakım maaşı ne kadar olacak, kaç TL?

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK 2024?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan evde bakım aylıkları memur maaş katsayısına göre artıyor.

Ocak ayındaki verilerle beraber yeni evde bakım maaşı tutarlarının da netleşmesi bekleniyor.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR?

Ödemeleri her ayın 11-15'i arasında yapılan evde bakım aylıkları memur maaş katsayısına göre artıyor.

Temmuz ayında memur maaşları ve emekli memur aylıkları için 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında arttı.

Zamlı evde bakım maaşı ödemeleri yüzde 17,55'lik zamla birlikte 5 bin 98 lira oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

1. Engelli kişinin sağlık raporunda "ağır engelli'' kısmının işaretli olması gerekir.

2. Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olmalıdır.

3. Sosyal hizmetler yetkililerinin yaptığı sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmiş olmalıdır.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım yardımı başvurusu, engelli bireyin nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olduğu yerleşim yerinde bulunan il müdürlüğüne veya sosyal hizmet merkezi müdürlüğüne yapılır. Başvurular, e-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.