EYT'li ve Eski Emeklilere Müjde Geldi! Maaş Miktarlarına Göre En Az 9 Bin TL Ödeme Verilecek...

EYT'li ve Eski Emeklilere Müjde Geldi! Maaş Miktarlarına Göre En Az 9 Bin TL Ödeme Verilecek...

Eski emeklilere ve EYT’lilere çifte müjde geldi. Hesaplarına 9.000 TL karşılıksız nakit ödeme yatırılacak. SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve EYT’liler de bu ödemeden faydalanacaklar. İşte detaylar...

EYT'lilere ve eski emeklilere nisan ayında maaş ödemesi yapılacak. Milyonlarca kişinin birlikte emekli olması sonucu nisan ayında bankalardan da promosyon konusunda bir hareket bekleniyor. Çünkü bankalar için emekli sayısının yükselmesi ve müşteri portföyünü genişletmek için promosyon tekliflerini sunacaklar. Eski emekliler ile birlikte EYT'lilere de Nisan ayından itibaren maaş promosyonu başvurusu yapabilecek. Peki, hangi banka emekliye ne kadar promosyon ödemesi verilecek? EYT'nin sonrasında promosyon süreci ise nasıl işleyecek merak ediliyor. İşte, EYT'lilerin merak ettiği banka promosyonu hakkında her şey...

Maaş Bankası Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor

EYT sürecinin sonrasında maaş bankası seçimi için uzmanlardan uyarı geliyor. Hem eski emekliler hem de EYT'liler maaş promosyonu almak için banka seçiminde dikkatli olmalılar. Peki, bu durumda nelere dikkat etmek gerekiyor? Maaş promosyonu için banka seçerken dikkat etmeniz gereken konular şu şekilde:

- Banka seçimi yaparken uygulaması kolay, şubesine kolayca ulaşım sağlayabildiğiniz ve ATM bakımından çok olan bankalar önceliğiniz olmalı.

- Promosyon fırsatından yararlanmak için tek şartın seçilecek bankaya '3 yıl maaşımı bankadan alacağım' taahhüdünü vermek gerekiyor. Bazı bankalar yüksek promosyon tutarı için ek koşullar da bulunuyor. Sadece maaşlarını bankaya taşıyanlara yüksek ödeme yapan bankalar bulunuyor. Bunun yanında kredi kartı ile harcama yapanlara, otomatik fatura ödeme talimatı vererek promosyonunu yükseltebiliyor. Bu nedenle banka kararı verirken bankanın açıkladığı tutarlar ise hangi koşullarda verdiğini incelemek gerekiyor.

- Maaş aldığınız bankalardan kredi kartı alma zorunluluğunuz bulunmuyor. Bunu özellikle aklınızda tutmalısınız.

- Bankalar tarafından emekli maaş müşterilerine özel faizli kredi imkanı sağlanıyor. Ancak bu kampanyalardan yararlanıp kredi kullananlara, daha yüksek promosyon fırsatı nedeniyle bankasını değiştirmek istediğinde zorluklar yaşayabiliyor. Bu konuya da dikkate etmelisiniz.

- Seçeceğiniz bankanın promosyon tutarı dışında, havale-EFT, kredi kartı aidatı gibi özelliklerini de incelemelisiniz. Ücretli, ücretsiz uygulamaları araştırarak karar verilmelidir.

Promosyonlar 9.000 TL'ye Kadar Yükselecek

Emeklilere 3 yıllık sözleşme için bankalardan ödenecek olan promosyon miktarı merak ediliyor. Promosyon ödemeleri ile ilgili yavaş yavaş duyurular yapılmaya başladı. Bankalardan hem EYT'liler için hem de emekliler için nisan ayı için yeni rakamlar sunulmaya başlayacak. Ancak şu an promosyon ücretleri 9.000 TL'ye kadar yükselmiş halde. Özellikle de Finansbank'tan Mart ayı itibariyle EYT'liler için kampanyaya start verdi. 3 yıl boyunca burada kalma taahhütü verenlere emekli ve EYT'lilere en az 9.000 TL promosyon ödemesi olacak. Bu ek kampanyalara özel olarak bu rakam daha da artacak. Diğer bankaların ise bu konudaki hamleleri yılın mart ayı sonunda meydana çıkacak. Ama uzmanlara göre beklenen mim. promosyon miktarı 15.000 TL oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.