MECLİS ONAYLADI: Anne Babalara PTT üzerinden alınabilecek 1300 TL yardım parası verilecek!

MECLİS ONAYLADI: Anne Babalara PTT üzerinden alınabilecek 1300 TL yardım parası verilecek!

Aile Bakanlığı duyurdu. TC kimlik numarasının son hanesine göre annelere ödeme veriliyor. 1300 TL'lik çocuk yardımı parası için başvuru ekranı açıldı. Başvuru sayfası üzerinden form dolduranlar hemen ödeme alacaklar. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sosyal destek ödemesi sağlıyor. Bu kez ise destek haberleri anneler için geldi. Annelere müjde geldi ve doğum yardımı parası verilecek. İşte detaylar...

e-devlet üzerinden başvuru sayfası aktif hale geldi. Başvuru ekranlarını ziyaret ederek formu dolduranlara ödemeleri PTT vasıtası ile sağlanabilecek. Tek defaya mahsus olarak verilecek. Çocuk yardımı parası 1.300 TL'ye kadar çıkıyor. Gerekli şartları yerine getirenlere PTT'den ödeme sağlanabiliyor.

Sosyal yardımları almak isteyenlere devletten sağlanan çeşitli ödemeler bulunuyor. Dar gelirli olan ihtiyaç sahibi kişilere aile yardımı ödemesi verilecek. Çocuğunun eğitimini karşılama noktasında zorlanan kişilere SED yardımı, engelli ödemesi, evde bakım maaşı, yaşlılık maaşı, gıda desteği gibi pek çok yardımı ödemesi sağlanıyor. Bu kez yardım ödemeleri doğum yapan annelere verilecek. Doğum yapan kişilere devletten tek defaya mahsus olmak şartı ile 1.300 TL'lik sosyal yardım ödemesi veriliyor. Doğum ödemesi için çalışma şartı da aranmıyor. Yani çalışan ya da çalışmayan tüm kadınlara doğum yapmaları halinde bu ödemeden faydalanma imkanı elde ediliyor.

Devletten Ne Kadar Doğum Yardımı Ödemesi Verilecek?

Doğum yardımı parası için ödemeler 2015 yılında başladı. Bu durumda yardım ödemeleri 2015 yılı ve sonrası dünyaya gelenleri kapsıyor. Devletten 1. çocuk için 300 TL'lik, 2. çocuk için 400 TL'lik, 3. ve daha fazla çocuk için de 600 TL ödeme veriliyor. Ancak bu konuda dikkat edilecek konu ilk çocuğun 2015 yılı sonrası dünyaya gelmiş olması oluyor. Toplamda verilen ödeme ise 1300 TL oldu.

Doğum Yardımları İçin Başvuru Koşulu Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sağlanan doğum yardımı parası koşulları duyuruldu. Bakanlığın aradığı şartlar ise şöyle:

  • TC vatandaşı olmak
  • Doğum tarihi 2015 ya da sonrası olmak
  • Bebeğin canlı olarak dünyaya gelmesi
  • Doğum sonrası sisteme kayıtlı olmak

Bu koşulları yerine getiren kişilere işlemlerin doğrudan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan yapabiliyorlar. Başvuru işlemi onaylanan kişiler ise bu ödemelerini T.C kimlik kartı ile PTT şubelerinden alabiliyorlar. Bu yardım ödemeleri yalnızca anneler için gerçekleştiriliyor ve babalar bu yardımdan faydalanamıyorlar. Anne olanlar ise çocuğun doğum kaydının yapılması sonrası hemen PTT üzerinden ödemesini alabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.