Son Dakika! Devletten Yeni Yardım Ödemesi İçin Müjde! Anında 2 Bin 715 Lira Ödeme Yapılacak...

Son Dakika! Devletten Yeni Yardım Ödemesi İçin Müjde! Anında 2 Bin 715 Lira Ödeme Yapılacak...

Devletten ihtiyaç sahibi olan kişilere ödemeleri 2023 yılında da aralıksız olarak devam ediyor. Devletten yeni bir ödeme duyurusu daha geldi. Bu kez engelli olanlar ödeme alacaklar. İşte detaylar...

Devletten pek çok kurum aracılığı ile yardıma muhtaç engelli vatandaşlar bakıma muhtaç olan vatandaşlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Bu kez de ödeme Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılacak. %40 ve üstü engeli bulunan vatandaşlara destek ödemesi verilecek. Bu ödeme tutarı 2023'te yükseldi. %40 ve üstü engelli ve ihtiyaç sahibi iseniz hemen başvuru yapıp ödeme almaya başlayabilirsiniz.

Devletten yapılan yardımlar, pek çok kurum ve kuruluş aracılığı ile 2023 yılında da aralıksız olarak sürüyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan ve karşılıksız yardımların yanı sıra engelli olan vatandaşlara da devletten pek çok destek veriliyor. O ödemeler arasında %40 ve üstü engelli olanlar için yapılıyor. Kendisi %40 ve engelli olan anne ve babası olmayan kişiler aynı zamanda muhtaç aylığını da alabiliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü vasıtasıile verilen bu maaşın tutarı da 2023 yılının ilk 6 aylık dönemine özel 2.715 TL oldu. Peki, başvuru koşulları nedir? Kimler bu yardımı alabilir?

Başvuru İşlemini Yapana 2.715 TL Destek Verilecek...

2023 yılında devletten sağlanan yardım ve destek ödemelerinde de büyük bir artış var. Yılbaşında memur ve emekli maaşları için yapılan %30'luk artış ile beraber engelli aylığında da aynı oranda yükseliş yaşandı. %40 oranında engelli vatandaşlar için 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde ödenecek tutar 2.715 TL olarak belirlendi. Temmuz ayı için memur ve emekli maaşlarına yılın ilk 6 aylık enflasyon oranına göre zam yapılması durumunda bu ödemelerde de yeniden artış yaşanacak. Ancak bu günlerde Temmuz ayına kadar ödenecek olan rakam 2.715 TL oldu.

Sağlık Raporu Şartı Bulunuyor...

Engelli maaşı için ilk başta tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu almanız şartı bulunuyor. Yani doktor raporu ile engelinizin tespit edilmesi şartı bulunuyor. Aynı şekilde hane içindeki kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az ise aranan diğer bir şarttır. Bu kişilerin ailelerinin de şahsına kayıtlı taşınır veya taşınmaz malın bulunmaması da diğer bir koşul. Devletten aranan bu kriterleri taşıyanlara başvuru yaparak engelli aylığı bağlanabiliyor.

e-Devlet ve SYDV Şubelerinden Başvurunuzu Gerçekleştirebilirsiniz

Engelli maaşı almak için gerekli koşulları yerine getirenler başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından gerçekleştirebiliyorlar. Başvuru için engelli bireyin kimlik numarası ya da T.C kimlik kartı şartı bulunuyor. Başvuru için gereken bilgilerin tam ve güncel olması şart. Bunun dışında bir durum tespit edilmesi halinde engelli aylığı da kesiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.