Son Dakika! Emekli Bayram İkramiye Ödemeleri Belli Oldu! İşte Güncel Rakamlar ve Ödeme Miktarları...

Son Dakika! Emekli Bayram İkramiye Ödemeleri Belli Oldu! İşte Güncel Rakamlar ve Ödeme Miktarları...

Sözcü TV ile anlaşarak ekranlara geri dönen gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında emeklilere müjdeyi verdi. Portakal, AKP'nin 14 Mayıs'taki seçimlerden önce emeklilere ödeyeceği yeni bayram ikramiyeleri için ilk kez rakam verdi.

Türkiye'de 2018 yılından beri yılda 2 kez olmak üzere ödenen emekli bayram ikramiyeleri, aradan geçen 5 yılda yalnızca geçtiğimiz yıl 100 liralık bir zam almıştı. Artan enflasyon ve hayat pahalılığının karşısında erimeye devam eden bayram ikramiyeleri için gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı.

Fox TV'de Ana Haber Bülteni ile yıllarca reyting rekorları kıran ve 2020 yılında emeklilik kararı alan Fatih Portakal, ekranlara Sözcü TV ile geri döndü. 19 Mart'tan itibaren Sözcü TV'de Ana Haber Bülteni'ni sunan ünlü sunucu, canlı yayında emeklileri sevindirecek haberi paylaştı.

Portakal, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde AKP'nin emekli kozunu oynamak için düğmeye bastığını belirtti.

Bloomberg HT'nin haberini paylaşan Portakal, 3 kamu bankasına 104.5 milyar TL'lik ek sermaye aktarılacağını belirtti. Portakal, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan oluşan gruba aktarılacak 104.5 milyar liralık ek sermayenin kullanılacağı alanlar içinse şu ifadeleri kullandı...

"EMEKLİYE BAYRAMDA 3000 İLE 5000 LİRA ARASINDA İKRAMİYE"

"Bu şu demek... Kredi muslukları açılıyor. Demek istediğim aslında bu. Yine önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı aşağı yukarı 42 bin sağlık personeli alacak. Bunlar hep seçim müjdeleri.

Dün söyledim, bugün de söylüyorum bayram ikramiyesi. Biliyorsunuz emeklilere her bayramdan önce ikramiye dağıtılıyor 1000 lira. İktidar bununla da ilgili bir çalışma yapıyor. Şimdiden aklınızda bulunsun, 3000 ile 5000 lira arasına yükseltmeye çalışıyor. 2 bayramda veriliyor bu emeklilere. 1000 lira olarak ödeniyordu ama seçim nedeninden dolayı, büyük ihtimalle bu 104.5 milyar lira da oralarda kullanılacak. Bayram ikramiyesi, 3000 ila 5000 TL arasında olacak diye bir durum aldım ben. Sizlerle de paylaşayım"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.