5 bin metre yükseklikten düşen iPhone sağlam bulundu

5 bin metre yükseklikten düşen iPhone sağlam bulundu

Alaska Havayolları uçağından uçağın kapısı gevşedikten sonra düşen bir iPhone, Pazar günü neredeyse 5.000 metre yükseklikten düşmesine rağmen sağlam ve çalışır durumda bulundu (7). Cep telefonu Amerika Birleşik Devletleri'nin Portland bölgesinde bir yolun kenarındaydı.

Telefonu bulmaktan sorumlu oyun tasarımcısı Sean Bates, keşfi X/Twitter'da paylaştı. Gönderide cihazın "tamamen sağlam" olduğunu ve çalıştığını söylüyor

Paylaşılan görsellerden birinde akıllı telefonun bir e-postasının açık olduğunu görmek mümkün. Mesaj, havayolunun cihaz sahibine gönderdiği bagaj check-in makbuzunu içeriyordu.

Geliştirici, paylaşımların ardından uçaktan düşen iPhone ile ilgili bir merak daha ortaya koydu. Cihaza bağlı kırık bir şarj cihazı fişi vardı, bu da bağlantı noktasının gevşeyip dışarıya çekildiği sırada şarj edildiğini gösteriyordu.

İkinci cep telefonu bulundu

Bates, TikTok hesabını kullanarak cep telefonunu nasıl bulduğuna dair başka ayrıntılar da verdi. Adam yol boyunca geçerken bir ağacın altında duran iPhone'u gördüğünü ve bunun bölgede seyahat eden bir sürücünün attığı bir cihaz olduğuna inandığını söyledi.

Cihazın ekran kilidi etkin olmadığından, iki gün önce bir kapı açılıp fırlatıldıktan sonra acil iniş yapan Alaska Havayolları'nın 1282 sefer sayılı uçağına binmeyi onaylayan e-postayı görünce cihazı açmaya karar verdi. Cep telefonunun temiz, çiziksiz olduğunu ve kılıfın muhtemelen hasarın önlenmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Durumu ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'na (NTSB) bildirirken Bates'e bunun, bulunan uçaktaki yolculara ait ikinci cep telefonu olduğu bilgisi verildi. Bulunan diğer cihaz bir avludaydı ancak yetkililer daha fazla ayrıntı vermedi.

Uçuş sırasında uçağın yerinden çıkan kapısı yine Portland bölgesinde bir evin arka bahçesinde bulundu. Soruşturma altına alınan olay, yara almadan sonuçlandı ve ABD'de aynı olayda olduğu gibi Boeing 737-900 Max modelinin uçuşları durduruldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.