AMD Anti-Lag+'ı geçici olarak devre dışı bırakıyor

AMD Anti-Lag+'ı geçici olarak devre dışı bırakıyor

AMD, Anti-Lag+ özelliğini varsayılan olarak devre dışı bırakan Adrenalin Edition 23.10.2 sürücüsünü yayınlıyor. Bu özellik bazı anti-hile sistemleri tarafından hile olarak işaretleniyordu. Şirket, Anti-Lag+ nedeniyle önceki yasakları kaldırmak için geliştiricilerle görüştüğünü söylüyor.

Sürücü, bu teknolojinin desteklendiği tüm oyunlar için Anti-Lag+ özelliğini devre dışı bırakıyor ve AMD, uygun tüm kullanıcıların en son sürücüyü yüklemelerini öneriyor. Anti-Lag+, şimdilik yalnızca Radeon RX 7000 ekran kartlarıyla birlikte kullanılabilen ve gecikme süresini azaltması gereken bir özelliktir. Bunu yapmak için, dll oyun dosyalarını değiştirir, bu da bazı anti-hat yazılımları tarafından hile olarak kabul edilir. Örneğin geçen hafta, Anti-Lag+ Counter-Strike 2 ile birlikte kullanıldığında Valves anti-hile yazılımının yakalanacağı ortaya çıktı.

AMD, anti-hile yazılımı hile olarak etiketlemeden bu özelliği tekrar kullanılabilir hale getirmek için oyun geliştiricileriyle görüştüğünü söylüyor. Aynı zamanda şirketler, yakın zamanda yasaklanan oyuncuların yasaklarını nasıl tersine çevireceklerini araştırıyor. Daha önce Valve, AMD'den bir güncelleme beklediğini ve ardından yasakları tersine çevirme konusunda görüşmelere başladığını söyledi.

Anti-Lag+'ı devre dışı bırakmanın yanı sıra sürücü Assassin's Creed Mirage, The Lords of the Fallen ve Forza Motorsport için oyun desteği sunuyor. Ayrıca Counter-Strike 2 performans sorunları, FC24 çökmeleri ve video dosyası oynatma sorunları için düzeltmeler de dahil olmak üzere bazı düzeltmeler de var. Sürücü Radeon RX 5000-, 6000- ve 7000-serisi ve 5000M- ve 6000M-serisi ekran kartları için kullanılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.