AMD Radeon GPU'da Counter-Strike 2 oynuyorsanız bu özelliği kullanmayın

AMD Radeon GPU'da Counter-Strike 2 oynuyorsanız bu özelliği kullanmayın

Valve, oynaması ücretsiz çok oyunculu takım nişancı serisinin bir sonraki oyunu olan Counter-Strike 2'yi kısa süre önce piyasaya sürdü. Ancak, oyunlarda performansa yardımcı olmak için tasarlanan yeni bir grafik kartı özelliği bu oyunda hoş karşılanmamış gibi görünüyor.

Valve, resmi Counter-Strike 2 X (eski adıyla Twitter) hesabında, oyunu AMD'nin Radeon GPU'larına sahip bilgisayarlarda oynayan oyunculara bir uyarı yayınladı. En son sürücü sürümünün oyuna Anti-Lag+ özelliğini eklediği belirtiliyor.

Ancak, bu özellik "motor dll işlevlerinin saptırılmasıyla uygulandığından" Valve bunun oyunun koduna müdahale olarak kabul edildiğini söylüyor. AMD Radeon oyuncularını Anti-Lag+ özelliğini "ETKİNLEŞTİRMEMELERİ" konusunda uyarıyor çünkü "CS kodunda yapılacak herhangi bir değişiklik VAC yasağı ile sonuçlanacaktır."

AMD, Anti-Lag + özelliğini ilk olarak Eylül ayında bir Radeon sürücü güncellemesinde başlattı. Şirket bu özelliği şu şekilde tanımlıyor:

    AMD Radeon Anti-Lag+ ile oyun kodu içinde kare hizalaması uygulanarak daha iyi bir kare senkronizasyonu sağlanıyor, bu da daha düşük gecikme süresi ve harika oyun deneyimleri sunuyor.

Açıkçası, "oyun kodunun içinde" ifadesi Valve ve Counter-Strike 2'deki kullanımı ile ilgili rahatsız edici bir faktör. Valve, AMD sürücü için bir güncelleme yayınladığında, muhtemelen oyun kodu değişiklikleri olmadan, "etkilenen kullanıcıları belirleme ve yasaklarını tersine çevirme işini yapabileceğini" söylüyor.

Valve kısa bir süre önce Counter-Strike 2'nin MacOS için bir versiyonunu piyasaya sürmeyi planlamadığını açıklamış ve bu platformdaki oyuncu tabanının oyunun bir önceki versiyonu olan Counter-Strike'ın aktif oyuncularının "yüzde birinden az" olduğunu belirtmişti: Global Offensive.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.