AMD, Zen 5 CPU'lar için Linux çekirdek desteği üzerinde çalıştığını doğruladı

AMD, Zen 5 CPU'lar için Linux çekirdek desteği üzerinde çalıştığını doğruladı

Bir Linux çekirdek yaması, AMD'nin yakında çıkacak Zen 5 işlemcileri için resmi destek üzerinde çalıştığını doğruladı. Bu desteğin geleceği bir süredir açık olsa da ilk kez resmi olarak bir e-posta listesinde bahsediliyor.

Linux çekirdek geliştiricilerinden gelen bir postadır. AMD'den Borislav Petkov, Zen 5 mimarisi için çekirdekte bir özellik bayrağının bulunacağını yazıyor. Posta listesinin aşağısında bir X86_FEATURE_ZEN5'ten de bahsediliyor. Çekirdeğe somut bir işlevsellik eklenmeyecek ancak bu, AMD'nin gelecek mimariye destek üzerinde çalıştığının ilk onayı.

Değişiklikler, daha önce çekirdek yamalarında görülen Family 26 gibi kod adlarının gerçekten de yeni Zen mimarisiyle ilişkili olduğunu doğruluyor gibi görünüyor. Family 26'dan daha önce e-posta listelerinde bahsedilmişti ve bunun Zen 5 desteğiyle ilgili olduğu zaten açıktı. 3 ve 4 gibi önceki Zen nesilleri, önceki çekirdek sürümlerinde zaten Aile 23 olarak adlandırılıyordu.

İlk Zen 5 işlemcilerin bu yılın sonunda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bunlar yeni Navi 3.5 GPU'yu kullanan Ryzen 8000 CPU'lardır. Tweakers bu hafta başında Zen 5'in de önemli olduğu işlemcilere yönelik donanım alanındaki beklentiler hakkında bir yazı yazmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.