Android için WhatsApp yedeklemeleri Google Drive depolama alanı sınırına sayılmaya başlayacak

Android için WhatsApp yedeklemeleri Google Drive depolama alanı sınırına sayılmaya başlayacak

Android kullanıcıları için WhatsApp yedeklemeleri birkaç ay içinde Google Drive'ın depolama alanı sınırına dahil olacak. Bu, bazı kullanıcıların yedeklemeye devam etmek için ekstra Drive depolama alanı için Google One aboneliği almak zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Google Drive varsayılan olarak 15GB ücretsiz depolama alanı sunuyor ve bu alan şimdiye kadar WhatsApp yedeklemelerine dahil edilmiyordu. Ancak Google'ın bildirdiğine göre Aralık ayından itibaren bu durum gerçekleşecek. Bu, depolama alanı sınırına ulaşıldığında WhatsApp'ın artık yedekleme yapmayacağı ve bu nedenle kullanıcıların ekstra depolama alanı satın alması veya verileri silmesi gerekeceği anlamına geliyor.

Bu değişiklik beta kullanıcıları için Aralık ayında yürürlüğe girecek. Yeni politika "önümüzdeki yılın başından itibaren" tüm WhatsApp Android kullanıcıları için geçerli olacak. WhatsApp, bu değişikliğin 2024'ün ilk yarısında tüm kullanıcılar için geçerli olacağını ve kullanıcılara yedekleme menüsündeki bir başlık aracılığıyla 30 gün önceden haber verileceğini söylüyor. Google ve WhatsApp bu politikanın neden değiştirildiğini açıklamıyor. Değişiklik, Google Workspace abonelikleri aracılığıyla yapılan yedeklemeler için geçerli olmadığı gibi Sohbet Aktarımı özelliğini de etkilemiyor. Google One ayda 2 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor ve 100 GB depolama alanı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.