Apple, iOS 17.3 beta 2'yi yayınladı ve ardından kaldırdı

Apple, iOS 17.3 beta 2'yi yayınladı ve ardından kaldırdı

Dün Apple, iPhone için iOS 17.3 beta 2'yi ve iPad için iPadOS 17.3 beta 2'yi yayınladı, bu yeni betanın yayınlanmasından kısa bir süre sonra yazılımın iPhone'ları çökerttiği keşfedildi.

Apple artık iOS 17.3 beta 2 ve iPadOS 17.3 beta 2'yi yayından kaldırdı; bu, bu yeni betaların her ikisinin de geliştiricilerin yüklemesi ve test etmesi için artık mevcut olmadığı anlamına geliyor.

Cihazlarına yeni iOS 17.4 beta sürümünü yükleyen bazı iPhone kullanıcıları, cihazlarının bir önyükleme döngüsünde sıkışıp kalmasıyla sonuçlandı, bu nedenle Apple, sorun çözülene kadar bu yeni betaları kaldırmaya karar verdi.

Apple, iOS 17.3 ve iPadOS 17.3'ün en son beta sürümlerinde sorunu düzelttikten sonra güncellenmiş beta sürümlerini geliştiricilere tekrar yayınlayacak; hatanın hızlı bir şekilde düzeltilebileceği varsayılarak bunun bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor.

iOS 17.3 ve iPadOS 17.3 güncellemeleri bir dizi yeni özellik içerecektir; bunlara yeni Çalınan Cihaz Koruması özelliği de dahildir. Bu özellik küçük bir geliştirmeden çok daha fazlasıdır; Cihaz yetkisiz ellere geçtiğinde iPhone güvenliğinin dinamiklerini temelden değiştirir. Güvenlik yalnızca şifreyi bilmeye dayanmaz. Bunun yerine, belirli işlemler için Face ID veya Touch ID'yi zorunlu kılmak ve güvenlik ayarları değiştirilirken gecikmeler getirmek gibi çeşitli ek koruyucu önlemleri içerir.

Müzikle ilgili olarak Apple Music, işbirliğine dayalı çalma listesi özelliğini yeniden sunarak paylaşılan müzik deneyimi konseptini yeniden canlandırıyor. Bu işlevsellik, çalma listelerinin basit bir şekilde oluşturulmasının ötesine geçer; müzikal topluluk duygusunu teşvik eder. Kullanıcılar, Apple Music'teki iki kişilik simgeyi seçerek arkadaşlarıyla sorunsuz bir şekilde kolektif bir müzik keşfine başlayabilirler.

Bu yeni betalar önceki betadan birkaç hafta sonra geliyor, bu sorunun çözülebileceğini varsayarak Apple'ın yazılımın son sürümünü Ocak sonu veya Şubat ayı başında yayınlamasını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.