Apple iPhone 14 Kılıfları iPhone 15'e Olmayacak

Apple iPhone 14 Kılıfları iPhone 15'e Olmayacak

Benzer form faktörüne ve ekran boyutuna sahip olmalarına rağmen, iPhone 14 serisi için üretilen kılıflar iPhone 15 serisine uymayacaktır. İşte nedeni.

Apple'ın yeni iPhone 15 serisinin şu anda ön siparişe sunulması ve 22 Eylül'de satışa sunulacak olmasıyla birlikte, giderek daha fazla insan pahalı cihazları için yeni aksesuarlar satın almayı düşünüyor. Ancak iPhone 15 serisi için kılıf satın alırken unutulmaması gereken önemli bir faktör var: iPhone 14 serisi kılıfınız iPhone 15 serisine uymayacaktır.

iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Plus ve iPhone 15 gibi benzer modellerde aynı ekran boyutlarına ve form faktörüne sahip olmalarına rağmen, bu yeni modeller iPhone 14 Pro veya standart iPhone 14 için tasarlanmış kılıflarla uyumlu değildir.

9to5Mac tarafından bildirildiği üzere, bu uyumsuzluk iPhone 15 serisi ile iPhone 14 serisi arasındaki boyut farklılıklarından kaynaklanıyor. Apple'ın bu kez çerçevenin kenarlarını hafifçe kavislendirdiğini ve son birkaç iPhone nesline kıyasla daha yuvarlak ve daha az keskin hale getirdiğini belirtmek gerekir.

Buna ek olarak, yeni iPhone Pro modellerindeki yeni 'Eylem düğmesi' gibi diğer özellikler de kılıfların farklı olmasına katkıda bulunan bir başka faktördür. Dolayısıyla, şu anda bir iPhone 14 serisi telefona sahipseniz ve bir iPhone 15 modeline yükseltmeyi planlıyorsanız, yeni kılıflara da yatırım yapmanız gerekeceğini unutmayın.

Apple ayrıca yenilikçi 'FineWoven' teknolojisini içeren yeni bir kılıf serisini de tanıttı. Derinin yerini alan bu malzeme, şirketin karbon ayak izini azaltmasına ve karbon nötrlüğüne ulaşmasına yardımcı oluyor.

Hem iPhone 15 modelleri hem de iPhone 15 Pro modelleri için 5.900 Rs'den satışa sunulan FineWoven kılıflara ek olarak Apple, güvenilir Silikon kılıflarını 4.900 Rs'den ve Clear kılıfını da yine 4.900 Rs'den satışa sunmaya devam ediyor. Tüm bu kılıfların MagSafe'i desteklediğini belirtmek gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.