Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorununu gidermek için çalışıyor

Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorununu gidermek için çalışıyor

Bu durumdan iOS 17'deki bir hatayı ve bazı üçüncü taraf uygulamaları sorumlu tuttu.

Apple, geçtiğimiz hafta birçok alıcının fark ettiği bir durumu kabul etti: iPhone 15 ve 15 Pro rahatsız edici derecede ısınabiliyor. Forbes'un haberine göre şirket, arka plandaki etkinliklerin, bir iOS 17 hatasının ve üçüncü taraf uygulamaların soruna neden olduğunu söyledi. Şirket, bir yazılım güncellemesinin ve geliştiricilerden gelen düzeltmelerin yakında geleceğini de sözlerine ekledi.

"iPhone'un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek birkaç durum tespit ettik. Aygıt, kurulduktan ya da geri yüklendikten sonraki ilk birkaç gün boyunca arka plandaki etkinliklerin artması nedeniyle daha sıcak hissedebilir," dedi. "Ayrıca iOS 17'de bazı kullanıcıları etkileyen bir hata bulduk ve bu hata bir yazılım güncellemesiyle giderilecek. Bir başka sorun da üçüncü taraf uygulamaların sisteme aşırı yüklenmesine neden olan bazı güncellemelerle ilgili. Bu uygulama geliştiricileri ile birlikte düzeltmeler üzerinde çalışıyoruz."


Söz konusu uygulamalar arasında Uber, Instagram ve Asphalt 9 yer alıyor. Meta, Instagram için bir düzeltme yayınladı, bu nedenle en son sürüme sahip olup olmadığınızı kontrol etmenizde fayda var. Aşırı ısınma sorunu, her kullanıcıda görülmediği için (Engadget incelemesinde görmedi) belirli durumlarla ve uygulama kombinasyonlarıyla sınırlı olabilir.


Apple'ın MacRumors'a verdiği demeçte, bu tasarımın paslanmaz çelik çerçeveli önceki modellere kıyasla daha iyi ısı dağılımı sağladığını belirtmesi nedeniyle, soruna kesinlikle neden olmayan tek şey titanyum çerçeve. Şirket ayrıca sorunun doğrudan A17 Pro çipiyle ilgili olmadığını ve yakında yapılacak düzeltmenin performansı hiçbir şekilde düşürmeyeceğini söyledi. Son olarak, iPhone 15 USB-C PD ile tam uyumlu olduğundan ve aşırı ısınmadan kaynaklanan hasarı önlemek için yerleşik korumaya sahip olduğundan, yüksek güçlü şarj cihazlarıyla da ilgisi yoktur. Eğer bu sorunla karşılaştıysanız, yakında bir düzeltme geleceği için sabırlı olun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.