Apple iPhone 15'in USB-C bağlantı noktasına ilişkin ek ayrıntılar destek belgesinde ortaya çıktı

Apple iPhone 15'in USB-C bağlantı noktasına ilişkin ek ayrıntılar destek belgesinde ortaya çıktı

iPhone 15 serisinin piyasaya sürülmesinin ardından Apple, USB-C bağlantı noktasının özelliklerini detaylandıran bir destek belgesi yayınladı.

Şarj açısından, iPhone 15'i hızlı şarj etmek için herhangi bir 20W USB-C güç adaptörü veya daha yüksek watt'lı USB-C güç adaptörü kullanabilirsiniz. iPhone 15 ayrıca iPad, Mac ve diğer bilgisayarların USB-C portuna bağlanarak da şarj edilebilir.

Daha önce bildirildiği gibi, USB-C bağlantı noktası AirPods veya Apple Watch'u şarj etmek için kullanılabiliyor. Yeni olan ise USB-C portunun "USB Güç Dağıtımını destekleyen küçük aygıtları 4,5 W'a kadar" şarj edebilmesi.

Veri aktarım hızları söz konusu olduğunda Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in bir USB 3 kablosu kullanıldığında saniyede 10 Gbit'e kadar USB 3.2 Gen 2 hızlarını desteklediğini doğruladı.

USB-C bağlantı noktası harici ekranlara bağlanmak için de kullanılabiliyor. iPhone 15, USB-C ekranlara 4K ve 60Hz'e kadar bağlantıları desteklemek için DisplayPort kullanıyor. Yüksek dinamik aralıklı USB-C ekranlar da destekleniyor; SDR ve HDR modları arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Yüksek çözünürlüklü ekranlar için USB 3.1 veya üstünü destekleyen bir USB-C kablosuna ihtiyacınız vardır. HDMI ekranlar ve TV'ler için, 4K video ve 60Hz çıkış için HDMI 2.0'ı destekleyen bir USB-C - HDMI adaptörüne ihtiyacınız vardır.

iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max kullanıyorsanız USB-C, ProRes videoyu 60 fps'de 4K'ya kadar doğrudan harici bir depolama aygıtına kaydetmeyi destekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.