Apple iPhone için RCS mesajlaşma standardını benimsiyor

Apple iPhone için RCS mesajlaşma standardını benimsiyor

Apple, şaşırtıcı bir hamleyle mesajlaşma için Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) standardını benimseyeceğini duyurdu ve iPhone kullanıcılarının Android cihazlarla iletişim kurarken yaşadıkları sinir bozucu yeşil balon deneyimine son verdi.

Şirket, RCS desteğini önümüzdeki yıl Mesajlar uygulamasına dahil ederek platformlar arası mesajlaşma yeteneklerini önemli ölçüde geliştirmeyi planlıyor.

Bir Apple sözcüsü 9to5Mac'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Önümüzdeki yılın sonlarına doğru, şu anda GSM Birliği tarafından yayınlanan standart olan RCS Evrensel Profili için destek ekleyeceğiz. RCS Evrensel Profilinin SMS veya MMS ile karşılaştırıldığında daha iyi bir birlikte çalışabilirlik deneyimi sunacağına inanıyoruz. Bu, Apple kullanıcıları için en iyi ve en güvenli mesajlaşma deneyimi olmaya devam edecek olan iMessage ile birlikte çalışacak."

GSM Birliği tarafından geliştirilen bir iletişim protokolü olan RCS, şu anda iPhone'larda metin mesajları için kullanılan eski SMS ve MMS standartlarına göre bir dizi iyileştirme sunuyor. Kullanıcıların yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar paylaşmasına, sesli mesajlar göndermesine ve daha büyük dosyaları aktarmasına olanak tanıyor.

Ayrıca RCS, platformlar arası mesajlaşma için güvenliği artırıyor, platformlar arası emoji tepkileri ekliyor ve farklı aygıtlar arasında grup sohbetlerinin güvenilirliğini geliştiriyor.

Apple'ın RCS'yi benimseme kararı, Google'ın, akıllı telefon üreticilerinin ve hatta düzenleyici kurumların yıllarca süren ikna çabalarının ardından geldi. Şirket daha önce RCS'nin kendi mesajlaşma platformu olan iMessage üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin endişelerini gerekçe göstererek RCS'yi benimsemeye direnmişti.

RCS desteği önümüzdeki yıl bir yazılım güncellemesiyle iPhone'lara sunulacak. Tam işlevsellik sağlamak için RCS desteğinin uygulanmasında operatörler de önemli bir rol oynayacak. Amerika Birleşik Devletleri'nde Verizon, T-Mobile ve AT&T gibi büyük operatörler RCS'yi halihazırda destekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.