Apple ve Qualcomm 5G modem anlaşmasını uzattı

Apple ve Qualcomm 5G modem anlaşmasını uzattı

Apple ve Qualcomm, Qualcomm modemleri için yeni bir anlaşma imzaladı. Bir süredir Apple'ın 2024 ya da 2025 yılında piyasaya sürülmesini beklediğimiz kendi 5G modemi üzerinde çalıştığına dair söylentiler duyuyorduk, ancak şimdi lansmanın ertelendiği görülüyor.

Apple'ın 5G modem tedarikçisini değiştirebileceğine dair söylentiler de vardı, şimdi Apple'ın önümüzdeki birkaç yıl boyunca iPhone'larında 5G modemi için Qualco0mm kullanacağı doğrulandı.

Qualcomm dün Apple'ın akıllı telefonları için 5G modellerini tedarik etmek üzere Apple ile yeni bir anlaşmaya vardıklarını ve bunun 2026'nın sonuna kadar olan dönemi kapsayacağını doğrulayan bir açıklama yayınladı, açıklamayı aşağıda görebilirsiniz.

Qualcomm Technologies, Inc. bugün Apple Inc. ile 2024, 2025 ve 2026 yıllarında piyasaya sürülecek akıllı telefonlar için Snapdragon® 5G Modem-RF Sistemleri tedarik etmek üzere bir anlaşma yaptığını duyurdu. Bu anlaşma Qualcomm'un 5G teknolojileri ve ürünlerindeki sürekli liderlik geçmişini pekiştiriyor.

Görünüşe göre Apple'ın kendi 5G modemlerini iPhone'larında görmek için bir süre beklememiz gerekebilir, bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceği henüz bilinmiyor. Apple bugün ilerleyen saatlerde yeni iPhone 15 telefon serisini tanıtacak ve bunların Qualcomm modemlere sahip olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.