Audi'nin Yaklaşan Elektrikli R8 Süper Otomobili Bu Fotoğraflarda İnanılmaz Görünüyor!

Audi'nin Yaklaşan Elektrikli R8 Süper Otomobili Bu Fotoğraflarda İnanılmaz Görünüyor!

Audi, elektrikli R8 süper otomobil planlarıyla oyuna geri dönerek şirketin yüksek performanslı elektrikli araçlara (EV) olan bağlılığının sinyallerini veriyor. Audi'nin Teknik Geliştirme bölümünü yöneten Oliver Hoffmann, geçtiğimiz günlerde Volkswagen Grubu'nun yaklaşmakta olan Ölçeklenebilir Sistem Platformu (SSP) üzerine inşa edilecek üçüncü nesil bir R8'in ipuçlarını verdi.

Audi 2026 yılına kadar tamamen elektrikli bir platforma geçiyor

Bu neden önemli? Audi, 2025 yılına kadar yanmalı motorlu modellerin üretimini durdurmayı ve 2026'dan itibaren tamamen elektrikli olmayı hedefliyor. VW Grubunun gelecekteki elektrikli araçlarının %80'inin temelini oluşturması beklenen SSP platformu bunun için çok önemli olacak. Kesin ayrıntılar çok az olsa da, Hoffmann yeni R8 üzerindeki çalışmaların çoktan başladığını doğruladı.

Ancak R8 yollara çıkmadan önce Audi'nin başka öncelikleri var. Şirket ilk olarak 2024 yılında Porsche ile Premium Platform Electric (PPE) adı verilen ortak bir mimari üzerinde geliştirilen Q6 E-Tron'u piyasaya sürecek.

Audi'nin VW çatısı altındaki kardeşi Porsche de K1 kod adlı yüksek performanslı bir EV geliştiriyor. Bu elektrikli SUV'un bu on yılın sonlarına doğru üretilmesi planlanıyor ve performans ile iç mekan lüksünü yeniden tanımlamayı amaçlıyor. Porsche'nin Mission X konsepti de gelecekteki bir elektrikli süper otomobili işaret ediyor.

Sonuç? Audi'nin elektrikli R8'i sadece başka bir otomobil değil; zamanın bir işareti. Marka tamamen elektrikli olmaya hazırlanırken, R8 Audi'nin yeni, daha yeşil kimliğinin tonunu belirleyen amiral gemisi modeli olabilir. Audi elektrikli geleceğe doğru vites değiştirirken bizi izlemeye devam edin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.