Beeper, Android için iMessage uygulaması konusunda pes etti

Beeper, Android için iMessage uygulaması konusunda pes etti

Beeper Apple'a karşı kendi küçük David ve Goliath karşılaşmamız oldu, ancak destan sona eriyor gibi görünüyor.

Beeper Mini sohbet uygulaması, Apple'ın iMessage platformuna erişimi bir kez daha devre dışı bırakmasının ardından bir düzeltme daha yayınladı. Şirket bunun yayınlanan son düzeltme olacağını söylüyor. Beeper bugün bir blog yazısında gezegendeki "en büyük şirketle kedi-fare oyunu oynamayı" bıraktığını yazdı.

"En son yazılım sürümümüzle, Apple'ın varlığına tahammül edebileceği bir şey yarattığımıza inanıyoruz. Bu çözümün devre dışı bırakılması durumunda yanıt vermek için herhangi bir planımız yok," diye yazdı şirket.

Peki en son geçici çözüm nedir? Kesinlikle basit bir yama değil. Mevcut mobil cihazınızı bir Mac veya eski bir iPhone ile eşleştirmeyi içeriyor. Tüm macOS sürümleri yazılım güncellemesini desteklemeyecek olsa da Beeper Cloud'a sahip Mac kullanıcıları basitçe güncelleme yapıp yeniden bağlanabilecekler. Ayrıca Mac'i ve Beeper Cloud'u olan bir arkadaşınızdan, masaüstü uygulamasıyla kullanılabilecek iMessage kayıt kodunu paylaşmasını isteyebilirsiniz.

Son olarak, eski bir iPhone'u (6/6s/7/8/X) jailbreak edebilir, iMessage kayıt kodu oluşturmak için Beeper'ın aracını yükleyebilir ve kodu girmek ve hizmete erişmek için en son Beeper Mini uygulamasına güncelleyebilirsiniz. Şirket ayrıca bu görev için jailbreak yapılmış iPhone'lar kiralıyor ve satıyor. Ne de olsa bir iPhone'u jailbreak etmek yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabilir.

İşin iyi tarafı, şirket bu düzeltmelerin iyi çalıştığını ve hatta mavi telefon numaralarını Beeper Mini deneyimine geri getirdiğini söylüyor. Ancak Mac'iniz ya da eski bir iPhone'unuz yoksa ya da ikisine de erişiminiz yoksa şansınız yok demektir. Beeper, gelecekte bir noktada eski bir aygıta rastlarsanız sohbet geçmişinizi saklayacağını söylüyor.

Bu iki şirket arasında Beeper Mini uygulamasının piyasaya sürülmesiyle başlayan ve bir ay süren bir savaş oldu. Bu uygulama bir yazılım açığı yoluyla Android cihazlara gerçek iMessage desteği sunuyordu. Sadece birkaç gün sonra, Apple'ın açığı engellemesinin ardından uygulama arızalandı. Bu durum Beeper'ın daha karmaşık düzeltmeler yapmasına yol açtı; bunlardan biri resmi bir Apple kimliği, diğeri ise bir Mac bilgisayar gerektiriyordu. Apple bunların hepsinin etrafından dolaşmanın yollarını buldu ve bu da ABD'li milletvekillerinin Adalet Bakanlığı'na bir soruşturma çağrısı yapmasına neden oldu.


Apple bu son düzeltmeyi de engellerse Beeper Mini'nin işi bitecek, ancak şirket yazılımı denemek isteyen diğer kişiler için açık kaynaklı hale getirdi. Beeper iMessage entegrasyonundan vazgeçiyor olabilir, ancak birincil sohbet uygulamasına tam gaz devam ediyor. Şirket, 2024 yılı boyunca "dünyadaki en iyi sohbet uygulaması" haline getirmek için çalışacağına söz veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.