Bir sonraki Huawei akıllı telefonları Android uygulamalarına veda etmeyecek

Bir sonraki Huawei akıllı telefonları Android uygulamalarına veda etmeyecek

Tam da herkes Huawei akıllı telefonlarının yakında Android uygulamalarını kullanamayacağını düşünürken, Çinli üretici durumu düzeltti. Resmi bir basın açıklamasında üretici, Google uygulamalarının yanı sıra Android'de bulunan tüm uygulamaların yakında çıkacak akıllı telefonlarında da kullanılabileceğini belirtti. Harmony OS NEXT uluslararası olarak piyasaya sürülmeyecek.

Birkaç gün önce, Huawei ve Android arasındaki boşanmanın kesinleştiğini düşünmüştük. Zamanlama doğru görünüyordu: ABD'nin Çinli üreticiye karşı ambargo uygulamasından yıllar sonra, Huawei kendi işletim sistemi Harmony OS'u piyasaya sürmekte zorlanmıştı. AOSP'ye (Android Açık Kaynak Programı) dayandığı için bu işletim sistemi her zaman Android ile bir bağlantı içindeydi. Ancak tüm bunlar bu yaz Huawei'nin geçiş sürecinde bir sonraki aşamayı tanıtmasıyla değişti: HarmonyOS NEXT.

Atasının aksine HarmonyOS NEXT, AOSP tabanlı değil. Phonandroid de dahil olmak üzere herkes aynı sonuca vardı: Android uygulamaları artık Huawei'nin bir sonraki akıllı telefonlarında çalışmayacak. Tüm dünyadaki kullanıcılar için önemli olmasına rağmen şirketin bu ayrıntıyı belirtmek için zaman ayırmadığı söylenmelidir. Resmi bir basın açıklamasıyla şirket şimdi durumu düzeltti.
Android uygulamaları yakında çıkacak Huawei akıllı telefonlarda çalışmaya devam edecek

HarmonyOS NEXT'in sunumunda önemli bir ayrıntı atlandı: işletim sistemi uluslararası olarak değil, sadece Çin'de mevcut olacak. En azından lansman sırasında. Başka bir deyişle, HarmonyOS NEXT'in piyasaya sürülmesinden sonra bir Huawei akıllı telefon satın alan Fransa'daki ve dünyanın başka yerlerindeki kullanıcılar, ambargoya uygun olarak Google hizmetleri dışında Android uygulamalarını çalıştırmaya devam edebilecekler.

Çin dışındaki akıllı telefonlar, Android uygulamaları ve Huawei Servisleri (HMS) için desteği entegre eden Huawei'nin resmi kaplaması olan EMUI ile teslim edilmeye devam edecek. Yani kendi uygulama mağazanızı kullanmanız ya da gerekirse ilgili APK dosyasını indirmeniz gerekecek. Bununla birlikte, Huawei'nin HarmonyOS NEXT'i uluslararası alanda uygulayıp uygulamayacağını veya ABD yönetimi ile durumun nasıl gelişeceğini söylemek zor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.