Brave tarayıcı vpn hizmetini izinsiz yüklüyor, düzeltme üzerinde çalışıyor

Brave tarayıcı vpn hizmetini izinsiz yüklüyor, düzeltme üzerinde çalışıyor

Brave'in gizlilik odaklı tarayıcısı, vpn hizmetini kullanıcı izni olmadan Windows'a yüklüyor. Brave, gelecekteki bir düzeltmede bunu düzelteceğini söylüyor. Bundan sonra vpn hizmeti yalnızca Brave VPN satın alındığında yüklenecek.

Ghacks, Windows bilgisayarlarda Brave'in vpn hizmetinin tarayıcı tarafından otomatik olarak indirildiğini ve kullanıcı hizmetlere abone olana kadar hazırda bekleme durumunda kaldığını belirtiyor. Söz konusu olan, Brave VPN ve Brave Wireguard'dan oluşan ve 2022 yılında piyasaya sürülen Firewall+VPN hizmeti. Hizmet, Brave ve Guardian arasındaki bir işbirliğinden ortaya çıktı.

Mühendislik başkan yardımcısı Brian Clifton, GitHub'daki bir gönderide Brave'in tarayıcının mevcut davranışını değiştirmeyi planladığını belirtiyor. Gelecekte, vpn hizmeti yalnızca bir kullanıcı bunun için ödeme yaptıysa indirilmelidir. Bununla birlikte, Brave tarayıcısının zaten yüklü olduğu Windows PC'lerde vpn hizmetinin de kaldırılıp kaldırılmayacağı net değil. Bununla birlikte, kullanıcılar vpn hizmetini manuel olarak kaldırabilir veya yönetici ayrıcalıkları olmadan tarayıcıyı yeniden yükleyebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.