Çin hükümeti şu ana kadar 40 yapay zeka modelini onayladı

Çin hükümeti şu ana kadar 40 yapay zeka modelini onayladı

Çin hükümeti son altı ayda kullanılmak üzere 40 yapay zeka modelini onayladı. 2023 yazından bu yana Çinli şirketler, bir yapay zeka modelinin tüketici ürünleri için kullanılabilmesi için hükümetten onay istemek zorunda kaldı.

Reuters, Çin hükümetinin desteklediği bir gazete olan Securities Times'a göre, 14 büyük dil modelinin kamu kullanımı için onaylandığını belirtiyor. Xiaomi, Alibaba, TikTok ana şirketi ByteDance ve Ernie Bot operatörü Baidu da onay aldı. Onaylanan modellerin tam listesi açıklanmadı.

Onaylar aşamalı olarak verildi. İlk modeller geçen yılın ağustos ayında, daha fazlası ise kasım ve aralık aylarında onaylandı. Şimdi Çin gazetesi, başka bir grup yapay zeka modelinin 'halkın kullanımı için' onaylandığını bildirdi. Herhangi bir modelin kullanım için reddedilip reddedilmediği ve neden reddedildiği ve gereksinimlerin neler olduğu açık değildir.

Wired'ın geçen haftaki haberine göre, yakında ABD'de de bir kontrol mekanizmasının devreye gireceği bildiriliyor. Savunma Üretim Yasası uyarınca şirketlerin, yeni ana dil modelleri geliştirilip eğitildiğinde yakında ABD hükümetine bildirimde bulunması gerekebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.