Clubhouse Kullanıcılarını Geri Kazanmak İçin Platformunda Büyük Değişiklikler Yapıyor

Clubhouse Kullanıcılarını Geri Kazanmak İçin Platformunda Büyük Değişiklikler Yapıyor

Clubhouse, daha fazla insanın uygulamada tekrar konuşmasını sağlamak için çalışma şeklini değiştiriyor.

Bir zamanlar herkese açık sesli sohbetleriyle çok popüler olan sosyal medya platformu artık daha küçük, arkadaş tabanlı gruplara odaklanıyor. Tanıdığınız kişiler ve onların arkadaşları için sesli mesaj bırakabileceğiniz bu gruplara "sohbetler" adını veriyorlar. Bir nevi Snapchat gibi ama ses için.

Clubhouse kısa mesaj özelliğini de sonlandırıyor. Artık özel bir not göndermek istediğinizde sesli mesaj ya da uygulamanın deyimiyle "sesli mesaj" kaydedeceksiniz.

Bu değişiklik Clubhouse'un çok sayıda kullanıcı kaybetmesinin ardından geldi. Pandemi sırasında milyonlarca kişi uygulamaya katıldı, ancak hayat normale dönmeye başladığında sayılar azaldı. Hatta bu yılın başlarında şirket, diğer pek çok şirketin de başına geldiği gibi, personelinin yarısını işten çıkarmak zorunda kaldı.

Peki, buradaki amaç nedir? Clubhouse, her şeyin gerçek sohbetler yapmak ve yeni arkadaşlar edinmekle ilgili olduğunu söylüyor. İnsanların çevrimiçi bağlantı kurmak için daha kişisel bir yol istediklerine inanıyorlar. Ama bazı riskler var. İnsanlar bu yeni deneyim için Clubhouse'a geri dönecek mi? Şirket "büyük bir bahis" oynuyor ve bunun karşılığını almayı umuyor.

Asıl soru, bu değişikliklerin Clubhouse'u yeniden popüler hale getirip getirmeyeceği. Bu cesur bir hamle ve şirket bunun farkında. İşe yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.