Exynos 2400, gerçek oyunlarda Snapdragon 8 Gen 3'e ayak uydurabilir

Exynos 2400, gerçek oyunlarda Snapdragon 8 Gen 3'e ayak uydurabilir

Exynos 2400, sentetik kıyaslama testlerinde Snapdragon 8 Gen 3'ün az da olsa gerisinde kalsa da, gerçek dünyadaki oyun senaryolarında iki çip başa baş görünüyor.

NL Tech, herhangi bir fark olup olmadığını görmek için Snapdragon 8 Gen 3 destekli Samsung Galaxy S24 Ultra'yı Exynos 2400 destekli Galaxy S24+ ile birlikte bir dizi popüler Android oyunuyla test etti.

Sonuçlar en azından oldukça şaşırtıcı. İki telefon Genshin Impact, PUBG Mobile, Mobile Legends ve Fortnite'ta benzer performans sergiledi. Gehnshin'de iki çip yaklaşık 60 fps'yi korudu, PUB Mobile'da Smooth grafik ayarlarında ikisi 90 fps'yi korudu ve Fortnite'ta sabit kare hızı 90 fps civarındaydı, bazen savaş sırasında 70 fps'ye düşüyordu.

NL Tech yalnızca iki oyunda önemli bir fark gözlemledi: Call of Duty: Mobile ve War Thunder. İlkinde, Snapdragon 8 Gen 3 tüm oyun boyunca 120 fps'yi korurken, Exynos 2400 bazı nedenlerden dolayı 60 fps'de sınırlandırılmıştı. Öte yandan Exynos 2400, Qualcomm'un War Thunder'daki çözümünü 100 fps civarında koruyarak, Snapdragon ise 40 fps'ye kadar düşürerek geride bıraktı. War Thunder'ın ışın izleme özellikli bir oyun olduğunu belirtmek önemlidir, dolayısıyla bu sonuçlar Exynos'un Xclipse 940 GPU'sunun ışın izleme grafiklerini işlemede daha iyi olduğunu gösteriyor.

Burada birkaç şeyi akılda tutmak önemlidir. İlk olarak testler üretim öncesi birimler üzerinde gerçekleştirildi ve ikinci olarak bunların iki farklı telefon olduğu ortaya çıktı. Ancak Galaxy S24 Ultra'nın daha büyük soğutucu ile daha iyi bir soğutma çözümüne sahip olduğu iddia ediliyor. Ancak burada başka faktörler de söz konusu olabilir. Exynos'lu bir Galaxy S24+'ın Snapdragon destekli muadili ile rekabet ettiğini görmek ilginç olurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.