Galaxy S24: Yeni Exynos 2400 çip yapay zeka için %70 daha güçlü olacak

Galaxy S24: Yeni Exynos 2400 çip yapay zeka için %70 daha güçlü olacak

Samsung, San Jose, Kaliforniya'da düzenlenen bir etkinlikte Exynos 2400'ün özellikle yapay zeka yeteneklerini sessizce tanıttı.

Üreticinin bir sonraki çipi, selefine kıyasla bu alanda %70'lik bir artış sunacak. Ancak, tam teknik özelliklerini öğrenmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

Buna alışmamız gerekecek: Yapay zeka, cihazlarımıza güç veren işlemcilerden başlayarak günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Akıllı telefon dünyasında Google, Pixel 8'in sunumunun bir kez daha kanıtladığı gibi, Tensor çipiyle büyük bir etki yarattı. Şimdi söz söyleme sırası Samsung'da. San Jose, Kaliforniya'da düzenlenen bir etkinlikte Koreli üretici, bir sonraki kendi işlemcisi olan Exynos 2400'ün üzerindeki örtüyü kaldırdı.


En azından, şirket birkaç ilginç detayı açıklayarak varlığını doğruladı. Ancak tam teknik özelliklerini öğrenmek için biraz daha beklememiz gerekecek. Anlayacağınız üzere, Samsung'un sunumu öncelikle yapay zeka üzerine odaklandı. Bunun da iyi bir nedeni var: Exynos 2400 bu alanda selefine kıyasla %70'lik bir artış sunuyor. Bu, Samsung'un özellikle görüntü oluşturma yeteneklerini göstermesi için bir fırsat.

Samsung Exynos 2400 hakkında daha fazlasını söylüyor

Samsung, AMD'nin RDNA 3 mimarisine dayanan Xclipse 940 adlı Exynos 2400'de yerleşik yeni GPU'yu da tanıtmaya hevesliydi. Bu GPU sayesinde çip, daha iyi ışın izleme performansının yanı sıra yansımalar ve gölgeler gibi optik efektlerin daha iyi işlenmesini sağlayacak. Üreticinin amacı açık: AAA oyunların iPhone 15'te mevcut olacağına dair şok duyurunun ardından Apple ile kendi sahasında doğrudan rekabet etmek. Ancak, bu alandaki ilk kıyaslamaların oldukça hayal kırıklığı yarattığı görülüyor.

Samsung işlemcinin teknik özellikleri konusunda ağzını sıkı tutuyor. Şimdilik konuyla ilgili sızıntılara başvurmamız gerekecek. Bunlar 10 çekirdekli bir 4nm çipi duyuruyor: 3.1GHz'de bir ARM v9.2 Cortex-X4, 2.9GHz'de iki Cortex-A720 ve 2.6GHz'de üç, ardından 1.8GHz'de dört Cortex-A520. İşlemci, 10 Gbit/s veri hızı sunabilen bir 5G modem ile donatılacak. İşlemci bir sonraki Galaxy S24'ün yanı sıra Galaxy S23 FE'ye de güç verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.