Google, Android 14 sürümü öncesinde Android logosunu ve Bugdroid robotunu yeniliyor

Google, Android 14 sürümü öncesinde Android logosunu ve Bugdroid robotunu yeniliyor

Android 14'ün önümüzdeki günlerde piyasaya sürülmesi bekleniyor ve yapımcısı Google, Android markasını güncelledi.

Küçük harf stilizasyonundan uzaklaşan işletim sisteminin logosu artık büyük bir "A" ile başlıyor. Google bunun "Google'ın logosunun yanına yerleştirildiğinde görünümüne daha fazla ağırlık katmak" için yapıldığını söylüyor.

Google blog yazısında şunları belirtti:

    Android'e özgü daha fazla kıvrım ve kişilik eklerken, yeni Android stilizasyonu Google'ın logosunu daha yakından yansıtıyor ve ikisi arasında denge oluşturuyor. Android yazı karakterinde yapılan bu küçük ama önemli güncellemelerin, Android cihazlar ile insanların zaten bildiği Google uygulamaları ve hizmetleri arasındaki ilişkiyi daha iyi anlatacağını umuyoruz.

Arama devi, Android maskotu Bugdroid'e de yeni bir 3D görünüm kazandırdı. Robot, resmi Android logosunun bir parçası ve şirkete göre "insanların Android'den beklediği oyunculuğu" yansıtıyor.

Yeşil Android robotu, Android'i rakibi iOS'tan ayıran özelliklerden biri. Android işletim sisteminin ortaya çıkışından bu yana 14 yıl geçti ve robot ilk günlerden beri onunla ilişkilendirildi. Robot karakteri 2007 yılında Google'da grafik tasarımcı olarak çalıştığı dönemde Irina Blok tarafından tasarlandı.

Blok daha sonraki yıllarda verdiği bir röportajda karakteri bağımsız olarak yarattığını ve açık kaynaklı hale getirdiğini söyledi. Logoyu Google'da kimseye sunmamış olsa da, logo Google'daki geliştiriciler arasında popülerlik kazandı ve onlar da kendi versiyonlarını üretmeye başladılar.

Google, Bugdroid'in tüm vücut görünümünü "dijital ve gerçek yaşam ortamları arasında kolayca geçiş yapabilmesi, kanallar, platformlar ve bağlamlar arasında çok yönlü ve güvenilir bir arkadaş olabilmesi" için güncellediğini söyledi.

Şirket daha önce de 2019 yılında Android'in logosunu ve marka rengini değiştirmişti. O dönemde popüler tatlı adlandırma şemasını da bırakmış ve büyük Android güncellemelerini tanımlamak için alfabe yerine sürüm numaralarını kullanmaya başlamıştı. Google, yeni markalı kimliğin ve 3D bugdroid'in bu yıldan itibaren Android cihazlarda ve başka yerlerde görünmeye başlayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.