Google Chrome Yakında Makaleleri Sizin İçin Sesli Okuyacak

Google Chrome Yakında Makaleleri Sizin İçin Sesli Okuyacak

Google Chrome yakında masaüstü kullanıcıları için Microsoft Edge benzeri bir "sesli okuma" özelliği ekleyecek ve şu anda test için Canary sürümünde mevcut olacak.

Google Chrome yakında masaüstü kullanıcıları için Microsoft Edge benzeri bir "sesli okuma" özelliği ekleyecek ve bu özellik şu anda test için Canary sürümünde mevcut.

BleepingComputer'ın haberine göre, yüksek sesle okuma özelliği sayesinde kullanıcılar oynatma hızını ayarlayarak makalelerin yüksek sesle okunma hızını kontrol edebilecek.

Dahası, gelecekteki güncellemelerde kullanıcılar farklı ses seçenekleri arasında geçiş yaparak işitsel deneyimi geliştirebilecekler.

Habere göre, yüksek sesle okuma özelliği kullanıcı arayüzü açısından düşünceli bir tasarım unsuru sunuyor - makale anlatılırken, okunan cümle vurgulanırken, okunan bölümler kayboluyor.

Bu, kullanıcıların okuma ilerlemelerini kolayca takip etmelerini mümkün kılıyor. Chrome, dikkat dağıtıcı bulanlar için vurgulamayı kapatmak için bir düğme ekledi.

Raporda ayrıca Chrome'un görsel çekiciliğini de geliştirdiği belirtildi.

Bu arada Google, Chrome için, yükledikleri bir uzantı artık Web Mağazası'nda bulunmadığında kullanıcıları uyaracak yeni bir özellik sundu.

Chrome Extensions Geliştirici İlişkileri Mühendisi Oliver Dunk, Chrome Developers'ta yayınlanan bir yazıda, "Chrome 117'den itibaren Chrome, yükledikleri bir uzantı artık Chrome Web Mağazası'nda olmadığında kullanıcılara proaktif olarak bunu vurgulayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.