Google Nearby Share, Samsung Quick Share'den esinlenerek yenileniyor

Google Nearby Share, Samsung Quick Share'den esinlenerek yenileniyor

Google'ın Android cihazlar arasında dosya aktarmaya yarayan yerleşik uygulaması Nearby Share değişiyor olabilir. Yakında Samsung'un kendi dosya paylaşım hizmetiyle aynı adı taşıyan Quick Share olarak adlandırılabilir.

Ancak bu sadece kozmetik bir değişiklik değil. İpuçları, Google ve Samsung'un dosya paylaşım hizmetlerini tamamen birleştirebileceğini ya da en azından sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmasını sağlayabileceğini gösteriyor. Bu, Android kullanıcıları, özellikle de Samsung cihaz sahibi olanlar için büyük bir kazanç olacaktır.

Google Nearby Share, Quick Share olarak yeniden markalanabilir

Android geliştiricisi Kmila Wojciechowska, Google Mobil Hizmetler güncellemesini (sürüm 23.50.13) yükledikten sonra değişikliği fark etti. Güncelleme yalnızca Nearby Share'in adını değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda değişikliği açıklayan yeni bir bildirim ve her iki hizmetin tasarımını harmanlayan bir simge de sunuyor.

Bununla birlikte, Quick Share'in işlevselliği, dosyaları ve fotoğrafları herkesle paylaşma, kendi cihazlarınızla sınırlama veya Google hesabınızdan senkronize edilen kişilerle kısıtlama seçenekleriyle büyük ölçüde değişmeden kalır.

Güncelleme ayrıca cihazlarınızı yakındaki cihazlardan ayıran daha net bir açılır menü sunarak seçimi kolaylaştırıyor. Daha fazla gizlilik için kullanıcılar kendilerini geçici olarak on dakika boyunca diğerlerinden gizleyebilirler.

Quick Share'in yeniden markalaşması resmiyet kazanırsa, Google'ın Windows için mevcut Nearby Share'i de bir isim değişikliği alabilir. Bu durumda hizmetten yoksun kalan platform olarak sadece macOS kalacak.

Böyle bir hamle hem Google hem de Samsung'a fayda sağlayarak cihazları ile daha geniş Android ekosistemi arasındaki bağlantıyı güçlendirebilir.

Ancak Google, olası yeniden markalaşma ya da Samsung ile gelecekteki işbirlikleri hakkında henüz resmi bir yorum yapmadı. Şimdilik, kullanıcılar yeni Quick Share adı altında tanıdık Nearby Share işlevselliğini bekleyebilir ve gelecekte daha fazla gelişme olabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.