Google Play Protect gerçek zamanlı uygulama taraması ile güçleniyor

Google Play Protect gerçek zamanlı uygulama taraması ile güçleniyor

Google, Play Protect güvenlik hizmeti için, polimorfik kötü amaçlı yazılımlar gibi yeni ortaya çıkan tehditleri tespit etmek için uygulamaları gerçek zamanlı olarak kod düzeyinde tarayacak yeni bir özelliği kullanıma sunuyor.

Google Play Protect zaten uygulamaları yüklenmeden önce ve yüklendikten sonra kötü amaçlı yazılımlara karşı tarıyor, ancak yeni kod düzeyinde tarama daha da karmaşık tehditlerin belirlenmesine yardımcı olacak. Bu özellikle önemli çünkü siber suçlular geleneksel tespit yöntemlerinden kaçabilen kötü amaçlı yazılımlar geliştirmek için yapay zeka ve diğer yöntemleri giderek daha fazla kullanıyor.

Bir kullanıcı daha önce hiç taranmamış bir uygulamayı yüklemeye çalıştığında, Google Play Protect gerçek zamanlı bir tarama önerecek. Tarama, uygulamadan önemli sinyalleri çıkaracak ve bunları değerlendirilmek üzere Google'ın arka uç altyapısına gönderecektir. Tarama tamamlandığında, uygulamanın yüklenmesinin güvenli olup olmadığı ya da potansiyel olarak zararlı olup olmadığı kullanıcıya bildirilecek.

Bu yeni özellik, Google Play Protect'in şüpheli uygulamaları tanımlamak için mevcut tarama zekasına ve verilerine dayanan mevcut korumalarına güzel bir ektir. Yeni kod düzeyinde değerlendirme ile artık tespitten kaçmak için yapay zeka veya diğer yöntemleri kullanan daha da karmaşık kötü amaçlı uygulamaları tespit edebilir.

Google, yeni Play Protect özelliğinin önce Hindistan'da, ardından da önümüzdeki aylarda belirli diğer ülkelerde kullanıma sunulacağını açıkladı. Sonunda tüm bölgelerde kullanılabilir olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.