Google Takvim, muhtemelen güvenlik endişesi nedeniyle Android 7.1 veya altı sürümler için desteğini kesecek

Google Takvim, muhtemelen güvenlik endişesi nedeniyle Android 7.1 veya altı sürümler için desteğini kesecek

Bu ayın başlarında Google, Android için Chrome sürüm 119'un Android 7 (Nougat) ve altında çalışan akıllı telefonlar için desteklenen son sürüm olacağını açıkladı.

Bu duyuru hem masaüstü Chrome'u hem de Android için Chrome'u etkiledi. Sonuç olarak Chrome 120, Android Nougat veya daha düşük bir Android sürümünü desteklemiyor. Şirket şimdi de milyonlarca insanın günlük hayatlarını düzenlemek için kullandığı popüler bir yazılım olan Google Takvim için aynı şeyi yapmaya karar verdi. Kullanıcılar bu yazılımla toplantılar planlayabiliyor, notlar alabiliyor ve etkinlikler düzenleyebiliyor.

Google Takvim Gizlilik Endişesi

Büyük olasılıkla güvenlik nedenleriyle Android'in önceki sürümlerine yönelik destek kesilmiştir. Android'in eski sürümleri bilgisayar korsanlığı ve veri hırsızlığına daha açık olduğundan Google müşterilerinin güvende olduğundan emin olmak istiyor.

Google Takvim uygulamasının en son sürümü (v2023.46.0-581792699-release), desteklenmeyen bir işletim sistemi kullanan kullanıcılara bir mesaj görüntülemek için kullanılan "UnsupportedOperatingSystem__enabled" adlı yeni bir bayrağa sahiptir.

Bu bayrak, kullanıcıları Google Takvim'i kullanmaya devam edebilmeleri için cihazlarının Android 8 (Oreo) veya üzeri bir sürüme güncellenmesi gerektiği konusunda bilgilendiren özel bir mesaj içeriyor.

Ayrıca, Android'in önceki sürümlerinde kullanılamayan pek çok yeni özellik ve geliştirme, yazılımın daha yeni yinelemeleri tarafından sunulmaktadır. Sonuç olarak Google, tüketicileri cihazlarını Android'in en yeni sürümüne güncellemeye çağırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.