Google Voice Artık Android ve iOS'ta Spam Mesajlar İçin Sizi Uyaracak

Google Voice Artık Android ve iOS'ta Spam Mesajlar İçin Sizi Uyaracak

Google Voice artık hem Android hem de iOS cihaz kullanıcılarını profil avatar noktasında beliren kırmızı bir ünlem işaretiyle şüpheli spam mesajlar konusunda uyaracak.

Google Voice, "şüpheli spam arayan uyarılarına" benzer yeni bir özelliği bu kez SMS mesajları için kullanıma sundu.

Hem Android hem de iOS cihazlarda, kullanıcılar artık profil avatar noktasında beliren kırmızı bir ünlem işaretiyle şüpheli spam mesajlar konusunda uyarılacak. Mesaj önizlemesi ayrıca kolay tanımlama için eşleşen bir renkte "Şüpheli spam" ifadesini içerecek.

"Google Voice kullanıyorsanız, şüpheli spam arayan uyarılarımıza aşinasınızdır. Bu özelliği Android ve iOS cihazlardaki SMS mesajlarına da genişletiyoruz," dedi Google bir blog yazısında.

Kullanıcılar bu etiketleri mesajın içinde görecek ve "spam olduğundan şüphelenilen bir mesajı onaylayabilecekler, bu da o numaradan gelecek mesajların doğrudan spam klasörüne gitmesine neden olacak ya da etiketlenmiş bir mesajı spam değil olarak işaretleyebilecekler, bundan sonra şüpheli spam etiketi o numara için bir daha asla görüntülenmeyecek".

Bu spam metin korumaları hem ücretsiz hem de ücretli Google Voice hesapları (Starter, Standard ve Premier) için geçerli olacak. Şirkete göre şu anda kullanıma sunuluyor ve önümüzdeki haftalarda yaygın olarak kullanılabilecek.

Bu arada Google, beta kullanıcıları için Gborad'da yapay zeka (AI) destekli bir "Proofread" özelliği sunmaya başladı.

9to5Google'ın haberine göre, şu anda Android'de beta sürümünde olan Gboard 13.4 ile birlikte klavyenin araç çubuğunda beliren "Düzelt" seçeneği, kullanıcıların metinlerini anında yazım veya dilbilgisi hatalarına karşı kontrol ettirmelerine olanak tanıyor.

Bu özellik Pixel Fold'umuzda Google'ın her zamanki üretken yapay zeka sembolüyle birlikte bir "Düzelt" uyarısı olarak belirdi. Daha sonra bir açılır pencere, düzeltme okumanın nasıl çalıştığını açıklıyor ve özelliği etkinleştirirseniz metin işlenmek üzere Google'a gönderiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.