Google, Yazılım Politikası Taahhüdüne Uyum Sağlamak İçin Pixel 8 Serisi İçin 7 Yıllık Yedek Parça Sunacak

Google, Yazılım Politikası Taahhüdüne Uyum Sağlamak İçin Pixel 8 Serisi İçin 7 Yıllık Yedek Parça Sunacak

Google, en yeni nesil amiral gemisi Pixel 8 serisini bu hafta başında küresel olarak tanıttı. Akıllı telefonlar, arama devini yazılım desteği açısından öne çıkaran 7 yıllık Android işletim sistemi güncellemeleriyle birlikte geliyor.

Şimdi yeni bir gelişmeyle Google, yazılım politikası taahhüdüne uygun olarak Pixel 8 serisi için aynı 7 yıllık süre boyunca yedek parça sağlayacağını duyurdu. Bu aynı zamanda en yeni nesil Pixel 8 serisinin müşteriler için tüm kullanım ömrünü sürdürmesini sağlıyor.

Pixel 8 serisi 7 yıl yedek parça desteği alıyor

Google'ın Ürün Yönetimi Direktörü, Android Authority ile yaptığı bir röportajda şirketin Pixel 8 ve Pixel 8 Pro için yedi yıl boyunca yedek parça sunacağını doğruladı. Akıllı telefonlar genellikle 3 ila 5 yıl arasında bir kullanım ömrüne sahiptir ve bu süre zarfında donanımları bozulmaya uğrar. Cihazın ekranı ve batarya ile ilgili sorunlar gibi sorunlar birkaç yıl sonra ortaya çıkar.

Neyse ki Google, 7 yıllık yazılım desteği sunma taahhüdünde bunu da düşünmüş. Pixel 8 ve Pixel 8 Pro, bu süre boyunca yedek parça için uygun olacak. Bu, kullanıcıların telefonlarını kullanım ömrünün sonuna gelene kadar çalışır durumda tutmak için kolayca yedek parça satın alabilecekleri anlamına geliyor.

Google, Pixel 8 serisi için yedek parçaların ne zaman ve nasıl temin edileceğine ilişkin ayrıntıları açıkça belirtmedi. iFixit, şirketin ABD'deki ortağı olduğundan, yedek parçaların onarım web sitesinden temin edilmesi muhtemeldir. Özellikle iFixit, önceki Pixel telefonlar için orijinal parçaların yanı sıra kendin yap onarımları için kılavuzlar da sunuyor.

Google'ın Pixel 8 serisi için donanım ve yazılım taahhüdü, telefonlarını uzun süre çalışır durumda tutmak isteyen müşteriler için iyi bir haber. Google'ın önümüzdeki haftalarda yedek parçaların piyasada bulunabilirliği ve daha fazlası hakkında daha fazla ayrıntı paylaşmasını bekleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.