Harika Bir Haber! WhatsApp artık kullanıcıların sıkıştırma olmadan tam kalitede fotoğraf ve video göndermesine izin veriyor

Harika Bir Haber! WhatsApp artık kullanıcıların sıkıştırma olmadan tam kalitede fotoğraf ve video göndermesine izin veriyor

Sosyal ağ platformu WhatsApp, kullanıcıların fotoğraf ve videoları sıkıştırma olmadan tam kalitede göndermelerine olanak tanıyacak şekilde özelliklerini güncelliyor.

Bu güncelleme, WhatsApp'ın kullanıcıların 4K çözünürlükte fotoğraf göndermesine izin vermeye başlamasından birkaç ay sonra geldi. Yeni işlevsellik, WhatsApp kullanıcılarının fotoğraf ve videoları sıkıştırmadan eksiksiz olarak göndermelerine olanak tanıyacak. WhatsApp güncellemesi ilk olarak iOS cihazlarında başlayacak ve daha sonra Android'e de yayılacak.

Meta (eski adıyla Facebook) Ağustos ayından bu yana WhatsApp üzerinde çeşitli değişiklikler yaptı. Fotoğraf ve video gönderimi için 4K çözünürlük özelliği, iOS'ta WhatsApp 23.11.0.76 sürümü ve Android'de 2.23.12.13 sürümü ile uyumludur. Apple'da WhatsApp 23.24.73 sürümüne yapılan güncelleme ile kullanıcılar artık video ve görüntüleri sıkıştırma olmadan tamamen gönderebiliyor. Bu özellik, kullanıcı Fotoğraf ve Video Kitaplığı yerine Belge'yi seçtiğinde çalışıyor. Yükleme maksimum 2GB boyutuyla sınırlı. Güncellemenin Android versiyonunun yakında kullanıma sunulması bekleniyor. Apple iPhone sahipleri yeni güncellemeyi birkaç gün içinde görecekken, Android sürümü birkaç hafta sonra gelebilir.

En son WhatsApp sürümü ayrıca cevapsız aramaları gösteren yeni konuşma balonları ve WhatsApp avatarınıza dayalı mesajlara yeni tepkiler sunuyor. Hem iOS hem de Android'de yeni WhatsApp güncellemesinin tam dağıtım detayları hakkında henüz bir gösterge yok. Bununla birlikte, kullanıcılara WhatsApp platformunu kullanarak gönderdikleri fotoğraf ve videoların kalitesini koruma seçeneği sunuyor.

WhatsApp yeni özellikleri resmi olarak duyurmuş olsa da, bazı kullanıcılar bu özellikleri diğerlerinden daha önce alabilir. Resmi değişiklik günlüğü, WhatsApp'ın büyük gruplarda herkesi çaldırmadan sesli sohbet başlatma özelliğini yayınladığını söylüyor. Bu, daha önce bahsedilen baloncuklar ve sıkıştırılmamış medya yüklemesine ek olarak geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.