Honor, ekranı dışarıda olan 9 mm kalınlığında katlanabilir konseptini gösteriyor

Honor, ekranı dışarıda olan 9 mm kalınlığında katlanabilir konseptini gösteriyor

IFA'da Honor, ekranı dışarıda olan katlanabilir bir akıllı telefon konsepti gösteriyor. Honor V Purse kapalıyken sadece 9 mm kalınlığında. Cihaz bir el çantası olarak taşınabiliyor; ekran, görünümünü özelleştirmek için farklı desenler gösterebiliyor.

Honor V Purse, gövde etrafında kıvrılan ve kapalıyken arka kısmın büyük bir bölümünü oluşturan bir ekrana sahip. Diğer tarafta ise kameraların ve flaşın bulunduğu biraz daha kalın bir bölüm yer alıyor. Ortadaki düğmeye basıldığında ekran serbest kalıyor ve açılabiliyor. Kalın kısmın etrafında kayan bir kılıf, cihazın omuzda taşınmasını ve bir el çantası gibi görünmesini sağlayan bir dizi tutamağın takılabileceği halkalar içeriyor. Katlanabilir OLED ekran daha sonra cihazın hareketine, ekrana dokunulmasına ya da günün saatine göre tepki verebilen bir dizi desen görüntüleyebiliyor. Böylece bir iş sunumu için, dışarı çıkarken olduğundan daha ciddi görünümlü bir 'çanta' sergileyebilirsiniz.

V Purse'un ekranının dışarıda olması özel bir durum. Huawei bunu daha önce Mate Xs ile yaptı, ancak bu büyük bir başarı olmadı. Katlanabilir ekranın kırılganlığı nedeniyle, bugünlerde neredeyse tüm katlanabilir cihaz üreticileri iç kısımda bir ekran tercih ediyor. V Purse'un tasarımının pratikte kullanılabilirliğini olumsuz etkileyebilecek başka yönleri de var. Örneğin Honor'un gelişmiş bir kameraya yer vermesi mümkün görünmüyor, arkadaki lens sayısına ve boyutuna bakılırsa ekranı sürekli açık olan bir cihazın pil ömrü tartışılır ve bu 'çantada' hiçbir şey taşıyamazsınız.

Neyse ki pratik kaygılar bu model için o kadar da önemli değil. Honor, V Purse'u Geleceğin Konsept Telefonu olarak adlandırıyor; yani aslında mağazalarda olacak bir cihaz değil. Honor ayrıca sunum sırasında cihazın kalınlığı dışında herhangi bir teknik özellik paylaşmadı. Kapalıyken 9 mm'lik kalınlığıyla şimdiye kadar gösterilen en ince katlanabilir cihaz olacak.

Honor V Purse dışında Honor'un IFA'daki sunumu Magic V2 ile de ilgiliydi. Bu cihaz Temmuz ayında Çin pazarı için duyurulmuştu ve iç kısmında katlanabilir bir ekran ile daha geleneksel bir tasarıma sahipti. Katlandığında 9,9 mm ile Magic V Purse'den sadece biraz daha kalın ve aslında mağazalardaki en ince katlanabilir telefonlardan biri. Üretici IFA'da bir Avrupa lansman tarihinden özellikle bahsetmemiş olsa da, önceden beklendiği gibi, stanttaki bir çalışan bize muhtemelen bu yılın sonlarında veya gelecek yılın başlarında Avrupa ülkelerinde çıkacağını söyledi. Bunun gri ithalat dışında Benelüks'ü içerip içermeyeceği ise belirsiz. Honor henüz burada aktif değil. Cihazın ne kadara mal olacağı da hala bilinmiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.