iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro'ya Göre Çatlamaya Daha Yatkın Olabilir

iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro'ya Göre Çatlamaya Daha Yatkın Olabilir

YouTuber Sam Kohl tarafından gerçekleştirilen bir düşürme testine göre, yeni bir titanyum çerçeveye ve kavisli kenarlara sahip olan iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro'ya göre çatlamaya daha yatkın olabilir.

Kohl testte iPhone 15 Pro ve iPhone 14 Pro'yu çeşitli yüksekliklerden ve açılardan düşürdü. Her iki telefon da ilk birkaç düşüşten sağ çıkarken, iPhone 15 Pro altı fit yükseklikten beton üzerine düşürüldükten sonra büyük hasar gördü. Telefonun ekranı çatladı ve arka camı parçalandı ve artık işlevsel değildi.

Öte yandan iPhone 14 Pro, aynı yükseklikten düşürüldükten sonra hala tamamen işlevseldi. Bazı küçük çizikler ve ezikler oluşsa da ekran ve arka cam sağlamdı.

Kohl, iPhone 15 Pro'nun titanyum çerçevesinden ziyade kavisli kenarlarının kırılganlığı için daha fazla suçlanabileceği sonucuna vardı. Kohl, genellikle kılıfsız kullanan kişilerin yeni iPhone'u bir kez daha düşünmelerini öneriyor.

Ancak, düşürme testlerinin her zaman bilimsel olmadığını ve sonuçların telefonun düşürüldüğü yüzey ve çarpma açısı gibi bir dizi faktöre bağlı olarak değişebileceğini unutmamak önemlidir.

Genellikle markalar tarafından yapılan düşürme testleri, cihazların farklı yüksekliklerden ve belirli bir yüzeye düşürüldüğü kontrollü koşullarda gerçekleştirilir. Ardından, darbe kuvvetini ölçmek için kuvvet ölçerler kullanılır ve sonuçlar cihazın dayanıklılığını belirlemek için analiz edilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.