iPhone 15 USB C Bağlantı Noktası Başka Bir iPhone'u Şarj Edebilecek mi?

iPhone 15 USB C Bağlantı Noktası Başka Bir iPhone'u Şarj Edebilecek mi?

iPhone 15, yeni iPhone'u oldukça kullanışlı hale getiren güç dağıtımı gibi özellikleri destekleyen USB C şarj portuna sahip.

: İşte Nasıl

 

Yeni iPhone 15 serisi, Apple'ın yeni AB kararına uyması nedeniyle USB C şarj portu ile gelen ilk iPhone oldu. Ancak raporların aksine, şirket USB-C iPhone'ları tüm pazarlarında satacak. USB C'ye geçişin iPhone'ların artık Android telefonlar gibi daha hızlı şarj olacağı anlamına gelmediğini daha önce söylemiştik ancak yine de bu değişikliğin pek çok faydası var.


Son zamanlarda, iPhone 15 serisi modellerdeki USB C'nin AirPods ve Apple Watch'u varsayılan olarak kablolu modda şarj etmenize izin verebileceğinden bahsedildi; bu, USB-C bağlantı noktalarına sahip iPad'lerin de sunduğu bir şey.


Peki iPhone 15 USB C portunun başka bir iPhone'u şarj edebileceğini biliyor muydunuz? Doğru, lightning konektörlü bir iPhone'unuz ya da yeni iPhone 15'iniz olması fark etmeyecek, şarj kablosunu iPhone 15'teki USB-C bağlantı noktasına bağladığınız anda her ikisi de şarj olacak.


Yakın zamanda yayınlanan bir iPhone 15 videosunda, popüler bir YouTuber USB C iPhone 15'i lightning konektörlü bir iPhone'a bağladı ve iPhone hemen şarj oldu. Şarj hızını bilmiyoruz ama USB C'yi iPhone'lara getirmenin bir başka avantajı daha var; artık acil durum şarj çözümünüz olabilir.
üzerinde.


İşin ilginç yanı, bir iPhone 15'i USB C bağlantı noktasına sahip başka bir iPhone kullanarak şarj ettiğinizde, hangi iPhone'un şarj edilmesi gerektiğine otomatik olarak karar verecek ve pili düşük olanın yakıtının bitmemesini sağlayacaktır.

Ancak, lightning konektörlü bir iPhone'u USB C iPhone 15'e taktığınızda, şarj dinamikleri karmaşıktır ve iPhone'lardan herhangi biri, hangi modelin pilinin daha düşük olduğunu bilmeden birbirlerini şarj etmeye başlayabilir. USB C'deki kesintisiz şarj teknolojisi, bir iPhone 15 serisi modeli kullanarak bir Android telefonu şarj ederken eşit derecede etkili olan Güç Dağıtımı (PD) desteği sayesinde mümkündür.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.