iPhone 16 Pro 2024'te ekran boyutunu büyütebilir

iPhone 16 Pro 2024'te ekran boyutunu büyütebilir

Apple'ın iPhone serisinin 2024 yılında boyut değiştireceği ve iPhone 16 Pro modellerinin öncekilere kıyasla daha büyük ekranlara sahip olacağı söyleniyor.

Güvenilir kaynaklara göre, iPhone 16 Pro ve Pro Max sırasıyla yaklaşık 6,3 inç ve 6,9 inç ölçülerinde ekranlara sahip olacak. Bu, iPhone 15 Pro ve Pro Max'teki mevcut 6,1 inç ve 6,7 inç ekranlara göre gözle görülür bir artışı temsil ediyor.

Ekran boyutundaki artış, genel olarak biraz daha büyük boyutlarla birlikte geliyor. Her iki Pro modeli de aynı kalınlığı korurken 2023'teki muadillerinden biraz daha uzun ve geniş olacak.


Bu boyut değişiminin çeşitli etkileri olabilir. Daha büyük form faktörü, Apple'ın yaygın bir kullanıcı talebi olan daha iyi pil ömrü için daha büyük piller kullanmasına olanak sağlayabilir. Ayrıca, artan ekran alanı potansiyel ekran iyileştirmelerinin veya diğer dahili yükseltmelerin önünü açabilir.


Bu boyut değişikliklerinin şu anda Pro modelleriyle sınırlı olduğu söyleniyor. Standart iPhone 16 ve 16 Plus'ın mevcut 6,1 inç ve 6,7 inç ekranlarını koruması bekleniyor. Ancak söylentiler, Apple'ın 2025 iPhone 17 serisiyle birlikte standart iPhone modellerine daha büyük 6,27 inç ve 6,85 inç ekranlar getirebileceğini gösteriyor. Bu aynı zamanda tüm iPhone'lar için daha uzun bir 19.6:9 en boy oranına geçişi de beraberinde getirebilir.


Unutmayın, bu ayrıntılar mevcut söylentilere ve sızıntılara dayanmaktadır, bu nedenle bu ayrıntıları bir tutam tuzla alın. Apple muhtemelen iPhone 16 serisini her zamanki gibi Eylül ayında piyasaya sürecek, bu nedenle şirketin planda değişiklik yapması için yeterli zaman var. Bununla birlikte, Pro modellerinin ekran boyutlarındaki bu değişim Apple'ın iPhone stratejisinde ilginç bir gelişmeye işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.