iPhone SE 4 Mevcut iPhone 14 Pilini Yeniden Kullanabilir

iPhone SE 4 Mevcut iPhone 14 Pilini Yeniden Kullanabilir

Geçtiğimiz günlerde MacRumors, yaklaşmakta olan dördüncü nesil iPhone SE'de test edilmekte olan batarya hakkında ayrıntılar aldı ve bu bilgiler cihazla ilgili önceki bulguları doğruluyor.

D59 cihaz tanımlayıcısıyla bilinen iPhone SE 4'ün, temel model iPhone 14'te bulunan pilin aynısını kullanması bekleniyor. Bir sonraki iPhone SE'nin kısmen monte edilmiş prototipleri, Apple'ın geçmişte zaten kullandığı A2863 model numarasını taşıyan lityum iyon pillerle donatılmış olarak görüldü. Dahili tasarım belgeleri de bu değişikliği doğruluyor. Pilin kendisi mevcut iPhone SE 3'e kıyasla geliştirilmiş bir kapasiteye sahip:


    iPhone SE 3: 2018 mAh
    iPhone 14 (A2863): 3279 mAh


Üçüncü nesil iPhone SE'de kullanılan pille karşılaştırıldığında A2863 pil, 1250 mAh'in üzerinde bir artış sağlayarak son kullanıcı için potansiyel olarak daha uzun pil ömrü sağlıyor.


Apple, iPhone SE 4'ün çoğunda olduğu gibi A2863 pilini de iPhone 14'ten devralınan bir ürün olarak seçti. Apple'ın iPhone 16 Pro için gelişmiş termal özelliklere sahip tamamen yeni piller geliştirdiği iddia edilirken, dördüncü nesil iPhone SE maliyet düşürücü bir önlem olarak mevcut parçaları kullanmaya devam edecek.


iPhone SE 4 için yeni bileşenler geliştirmek Apple için ek araştırma ve geliştirme maliyetlerine neden olacağından, mevcut bir pilin kullanılması, Apple'ın sunduğu diğer iPhone modellerine kıyasla cihazın nispeten uygun fiyatının korunmasına yardımcı olacaktır. Bu aynı zamanda Apple'ın iPhone SE ile ilgili önceki kararlarıyla da örtüşüyor, zira ikinci nesil iPhone SE, eski iPhone 8 ile tamamen aynı pili kullanmıştı.


Diğer ilgili yükseltmeler açısından, dördüncü nesil iPhone SE, iPhone 14 tabanlı yeni bir tasarıma sahip olacak ve önceki raporlarımızda kapsamlı bir şekilde ele aldığımız Action düğmesi ve USB-C bağlantı noktası ile donatılacak.


Bununla birlikte, burada verilen bilgilerin üretim öncesi bilgiler olduğunu unutmamak önemlidir. iPhone SE 4'ün prototip üniteleri A2863 bataryayı kullansa da, cihazın piyasaya sürülmesine daha çok olduğu için Apple'ın planları değişebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.