Mark Zuckerberg: Threads'in aylık aktif kullanıcı sayısı 100 milyonun 'biraz altında'

Mark Zuckerberg: Threads'in aylık aktif kullanıcı sayısı 100 milyonun 'biraz altında'

Meta'nın bir sonraki milyar kişilik uygulaması olması için "iyi bir şans" olduğunu söyledi.

Meta'nın Threads'i tanıtmak için giderek artan agresif çabaları sonuç veriyor gibi görünüyor. Mark Zuckerberg, uygulamanın şu anda aylık 100 milyon aktif kullanıcının "biraz altında" olduğunu ve uygulamanın önümüzdeki birkaç yıl içinde 1 milyar kullanıcıya ulaşma "şansının yüksek" olduğunu düşündüğünü söyledi.

Zuckerberg, şirketin üçüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır, biraz daha olumlu olan bir milyar kişilik bir halka açık konuşma uygulaması olması gerektiğini düşündüm ve bence bunu birkaç yıl daha sürdürürsek, o zaman vizyonumuza ulaşmak için iyi bir şansımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

Threads'in büyümesi Temmuz ayındaki lansmanından bu yana yakından izleniyor. Uygulama ilk haftasında 100 milyon kayıt gördü, ancak sınırlı işlevsellik ve markaların gönderileriyle dolu beslemelerle ilgili şikayetler nedeniyle katılımın hızla düştüğünü gördü. Ancak Meta istikrarlı bir şekilde yeni özellikler ekledi ve Elon Musk X'te bağlantılardan başlıkları çıkarmak gibi popüler olmayan değişiklikler yaparken son haftalarda etkileşim yeniden toparlanmış gibi görünüyor. Wall Street Journal bu hafta Threads'in son zamanlarda X'teki eski "güçlü kullanıcıları" çekmeyi başardığını bildirdi.

Threads'in büyümesi, geçen yıla göre yüzde 23'lük bir artışla 34 milyar doların biraz üzerinde bir çeyrek geliri bildiren Meta için tek parlak nokta değildi. Sosyal medya şirketi için yeni bir rekor olan 3,9 milyar kişi her ay şirketin uygulamalarından birini kullanmıyor. Analistlerle yaptığı bir görüşme sırasında Zuckerberg, Meta'nın geçtiğimiz yıl 20.000'den fazla kişiyi işten çıkarmasıyla sonuçlanan "verimliliğe" odaklanmasının etkili bir strateji olduğunu ve şirket "çok değişken bir dünya" ile karşı karşıya kaldıkça devam edeceğini söyledi.

Zuckerberg ayrıca Meta'nın ileride giderek daha fazla üretken yapay zekaya odaklanacağını paylaştı. Zuckerberg, "İnsanları yapay zeka üzerinde çalışmaya yönlendirmek için şirket genelinde bir dizi yapay zeka dışı projenin önceliğini azaltmaya devam edeceğiz" dedi.

Ancak bu yapay zeka yatırımları, metaverse yönelik yeni harcamalar pahasına yapılmayacak. Meta'nın AR ve VR harcamalarını denetleyen bölümü Reality Labs, milyarlarca dolarlık kayıp serisini sürdürdü. Reality Labs'in geliri sadece 210 milyon dolara düşerken, kayıplar çeyrek için 3,7 milyar dolara ve 2023'ün başından bu yana 11 milyar doların üzerine çıktı. Meta CFO'su Susan Li, "artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik alanında devam eden ürün geliştirme çalışmaları ve ekosistemimizi daha da ölçeklendirmek için yaptığımız yatırımlar" nedeniyle kayıpların önümüzdeki yıl daha da hızlanmasının beklendiğini söyledi.

Son zamanlarda AR ve VR'deki yapay zeka gelişmelerini vurgulamaya çalışan Zuckerberg, teknolojinin şirketin tüm hizmetlerini yeniden şekillendirme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. "Üretken yapay zeka, insanların oluşturduğumuz farklı uygulamaların her birini nasıl kullandıklarını anlamlı bir şekilde dönüştürecek" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.