Masaüstü için Chrome, yeni güvenlik ve performans özelliklerine kavuşuyor

Masaüstü için Chrome, yeni güvenlik ve performans özelliklerine kavuşuyor

Google, masaüstü bilgisayarlar için Chrome tarayıcısına yönelik yeni güvenlik ve performans özelliklerini duyurdu. Bu yeni güncellemelere ek olarak Google, yakın zamanda duyurulan Gemini AI modelinin desteklediği daha akıllı ve daha kullanışlı AI tabanlı özellikler de getireceğini duyurdu.

En son güncellemeyle birlikte Güvenlik Kontrolü özelliği arka planda otomatik olarak çalışarak sisteme yönelik potansiyel tehditleri tarayacak. Güvenlik Kontrolü, güvenliği ihlal edilmiş şifreleri, zararlı uzantıları veya dikkat gerektiren site izinlerini etkin bir şekilde tarar.

Kullanıcılar, Chrome'daki üç noktalı menü aracılığıyla, potansiyel güvenlik tehditlerini gidermek için gerekli önlemleri almalarını isteyen uyarılar alacak. Ayrıca site izinlerini zahmetsizce iptal etmenize de olanak tanır.

Google, geçen yıl masaüstü bilgisayarlarda Chrome için Bellek Tasarrufu modu da dahil olmak üzere performans kontrollerini uygulamaya koydu. En son güncelleme, Bellek Tasarrufu modunda sekmelerin üzerine geldiğinizde sekmelerin bellek kullanımı hakkında daha fazla ayrıntı ekliyor.

Microsoft Edge kullanıcısıysanız, çoklu görev yaparken kullanışlı olan sekme gruplandırma özelliğine aşina olabilirsiniz. Sekmelerinizi düzenlemenize ve düzenlemenize yardımcı olur.

Artık masaüstündeki Chrome da bu sekme gruplandırma özelliğini alıyor. Sekme grubu için istediğiniz bir adı koruyabilirsiniz ve gelecekteki bir güncellemede ayrıca grubu kaydedip başka bir masaüstünde zahmetsizce devam edebileceksiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.