Microsoft bir sonraki Windows 11 özellik güncellemesinin 26 Eylül'de geleceğini duyurdu

Microsoft bir sonraki Windows 11 özellik güncellemesinin 26 Eylül'de geleceğini duyurdu

Microsoft, New York'taki özel etkinliği sırasında işletim sistemi için bir sonraki özellik güncellemesini duyurdu. Güncelleme 26 Eylül 2023 tarihinde tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak sunulacak.

Yaklaşan güncelleme birçok farklı değişiklik ve yeni özellik getirecek, en büyük güncelleme ise yapay zeka ve kısa süre önce duyurulan Copilot'a odaklanacak. Güncellemenin kendisi gibi, Copilot da 26 Eylül 2023'te önizleme aşamasından çıkacak. Yapay zeka destekli diğer özellikler arasında Paint'te arka plan kaldırma (ayrıca katmanlar, şeffaflık ve PNG desteği ve daha fazlası), Ekran Alıntısı Aracı'nda optik karakter tanıma, Fotoğraflar uygulamasında arka plan bulanıklaştırma ve daha fazlası yer alıyor.

Müşteriler ayrıca etiketleri gösterme ve simgeleri gruplandırma gibi önemli ve uzun zamandır beklenen görev çubuğu yükseltmelerine de dikkat edebilirler. Ayrıca, kullanıcılar işletim sistemindeki herhangi bir alana el yazısı metin girmek için kalemlerini kullanabilecekler. Dosya Gezgini, üçüncü taraf uygulamaları yüklemeden daha fazla arşivle çalışmanıza olanak tanıyan büyük yükseltmeler alacak. Ayrı bir makalemizde özel arşivleme yazılımlarıyla nasıl karşılaştırıldığını görebilirsiniz.

Çok daha iyi kaynak değiştirme ve ses kaydırma özelliklerine sahip yeniden tasarlanmış bir ses karıştırıcı da güncellemenin bir parçası ve uygulamaları, ayarları, verileri, parolaları ve diğer bilgileri eski bilgisayarınızdan yeni bir bilgisayara aktarmanıza yardımcı olacak yeni Windows Yedekleme uygulaması da güncellemenin bir parçası. Oyuncular ve RGB çevre birimlerine sahip diğer kullanıcılar ise üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duymadan Ayarlar uygulamasından aydınlatma, renk ve efektleri kontrol edebilecek.

Microsoft'tan donanım gereksinimleri hakkında resmi bir açıklama gelmemiş olsa da (bu makale yayınlandığı sırada), Windows 11 uyumlu bir bilgisayara sahip olan herkesin 26 Eylül 2023 tarihinde Windows Update aracılığıyla güncellemeyi ücretsiz olarak alması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.