Microsoft Gelecek Windows Güncellemesinde WordPad'i Kaldırıyor

Microsoft Gelecek Windows Güncellemesinde WordPad'i Kaldırıyor

Microsoft, kullanıcılara metin düzenlemek için Microsoft Word ve Windows Not Defteri kullanmalarını tavsiye edecek.

Microsoft, gelecekteki bir Windows güncellemesinde, yani Windows 12'de WordPad'i kullanımdan kaldıracak. Şirket, bu özelliği en son kullanımdan kaldırılan özellikler listesinden çıkardığını duyurdu. Yazılımın artık herhangi bir güncelleme almayacağını söylüyor. WordPad, temel biçimlendirmeye sahip metin belgelerini düzenlemek için kullanılan bir metin düzenleme yazılımıdır. 1995 yılında kullanıma sunulmuştur. Uygulama belgeleri .rtf formatında kaydeder. Bu arada, teknoloji devi kısa süre önce Google Chrome kullanıcılarına Bing Chat ve Bing Chat Enterprise desteğini sundu.

Microsoft'un 1 Eylül 2023 tarihinde güncellenen kullanımdan kaldırılan özellikler listesine göre, şirket gelecekteki bir Windows güncellemesinde, yani Windows 12'de bunu durdurmayı planladığı için WordPad artık herhangi bir güncelleme almayacak. Teknoloji devi, kullanıcılara .doc ve .rtf formatındaki metin belgeleri için Microsoft Word'ü, düz metin belgeleri için ise Windows Not Defteri'ni kullanmalarını öneriyor. WordPad belgeleri .rtf formatında kaydeder. Metin düzenleme yazılımı 1995 yılında tanıtıldı ve Windows 95'ten beri kullanılıyor.

WordPad .rtf formatındaki belgeleri okuyabilir ve düzenleyebilir, ancak tablo ekleme, metin renkleri, metin arka plan renkleri, numaralandırılmış listeler ve URL bağlantısı gibi gelişmiş düzenlemeleri desteklemez. Hızlı notlar almak için kullanılabilir.

Bu arada Microsoft, masaüstü bilgisayarlar için Chrome'da Bing Chat desteğini kullanıma sunarak kullanıcıların Chrome tarayıcı yüklü olduğu sürece Windows, macOS ve Linux'ta yapay zeka destekli Bing Chat'e erişebilmelerini sağladı. Chrome'un en popüler Web tarayıcısı olduğu ve pazar payının yüzde 60'ından fazlasına sahip olduğu söylendiğinden, uzantı bu özelliği daha fazla kullanıcıya sunmuş oldu.

Şirket ayrıca Bing Chat Enterprise desteğini akıllı telefonlar için Edge'de ve Google Chrome'un masaüstü sürümünde de genişletti. Bing Chat Enterprise'ı etkinleştiren kullanıcılar artık akıllı telefonlarında Microsoft Edge'i açabilir ve bu özelliğe erişmek için iş hesaplarıyla oturum açabilirler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.