Microsoft Mavi Ekran Sorununu Düzeltti

Microsoft Mavi Ekran Sorununu Düzeltti

Dünyanın en popüler bilgisayar bileşeni üreticilerinden biri olan MSI, bazı anakartları etkileyen ve mavi ekran ölümlerine neden olan büyük bir hatayı düzeltti.

Intel kullanıcıları için iyi haber, MSI en yeni anakartlarının birçok kullanıcısı tarafından dile getirilen bir sorun için bir yama yayınladı. Son haftalarda kullanıcılar, belirli donanım yapılandırmalarında mavi ölüm ekranlarına (BSOD) neden olan rastgele hatalardan şikayet ediyorlardı.

Tespit edilen sorun Intel'in hibrit mimari parametrelerine dayanıyor ve 13. nesil Core i9 işlemcileri ve Windows'un belirli sürümlerini ilgilendiriyor. Daha kesin olmak gerekirse, sorun yalnızca :

MSI, anakartlardaki sorunu düzeltmek için bir yama dağıtıyor

Bu sinir bozucu mavi ölüm ekranlarını yaşayan kullanıcılar genellikle 'Desteklenmeyen İşlemci' mesajlarıyla karşılaşıyordu. Buna karşılık MSI, teorik olarak sorunu çözen bir BIOS güncellemesi yayınladı. Yeni sürümün en son Intel işlemci mikro kodunu (uCode) uygulaması gerekiyor.

Bu güncelleme, özellikle 13. nesil Core i9 işlemciler ve yukarıda açıklanan Windows işletim sistemleri ile birlikte kullanıldığında, belirli 600 ve 700 serisi anakartlardaki uyumluluk sorunlarından kaynaklanan BSOD'ları düzeltmeyi amaçlamaktadır.

Şirketin açıklamasında güncellenmiş BIOS'un spesifik versiyonu açıkça belirtilmese de MSI, kullanıcılara hatanın çözümüne atıfta bulunan bir açıklamayla birlikte Eylül ayı için işaretlenmiş bir versiyonu göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyor.

Bu nedenle güncelleme hemen mevcut görünmüyor, ancak 'Eylül' referansı göz önüne alındığında, önümüzdeki birkaç gün içinde kullanıma sunulmasını bekliyoruz. Mavi ölüm ekranlarına neden olan hatadan etkileniyorsanız, size sadece resmi MSI web sitesinde veya anakartınıza özel yazılımda yeni sürümün gelmesini beklemenizi tavsiye edebiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.