Microsoft nihayet Windows Vista benzeri araçları Windows 11 masaüstüne getiriyor

Microsoft nihayet Windows Vista benzeri araçları Windows 11 masaüstüne getiriyor

Windows 12 ile ilgili söylentiler her geçen gün artsa da Microsoft, Windows 11 üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Windows 12 ile ilgili söylentiler her geçen gün artsa da Microsoft, Windows 11 üzerinde çalışmaya devam ediyor. Oldukça popüler olan bu işletim sistemi sürekli yeni güncellemeler ve özellikler alıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft'un Windows 11 masaüstüne getirmeyi planladığı bir sonraki özellik Vista benzeri araçlar. İşte detaylar...

Microsoft nihayet Windows Vista benzeri araçları Windows 11 masaüstüne getiriyor
Üretkenlik, modern teknolojinin temel hedeflerinden biridir. Birçok ürün günlük işlerimizi kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Bu durum işletim sistemleri için de geçerlidir. Microsoft, Apple ve Google gibi geliştiriciler üretkenliği artırmak için yazılımlarına sürekli araçlar ekliyor. En popüler üretkenlik araçlarından biri de widget'lardır. Widget'lar, bilgilere veya eylemlere hızlı erişim sağlayan küçük, etkileşimli pencerelerdir. Son yıllarda giderek daha popüler hale geldiler ve artık birçok farklı platformda mevcutlar.

Son raporlara göre, widget'lar Windows'a geliyor. Kullanıcılar yakında üçüncü taraf geliştiricilere ait olanlar da dahil olmak üzere widget'ları masaüstlerine sabitleyebilecekler. Bu, Windows'ta üretken kalmayı daha da kolaylaştıracak. Windows 11'in Widget özelliği, artık kullanılmayan Windows Vista Gadget'larını yansıtıyor.

Bununla birlikte, bu widget'ların şimdiye kadar ekranın sol tarafıyla sınırlı olması ve işlevsellik açısından kısıtlı olması dikkate değer bir farktır. Gadget benzeri deneyimin geri dönüşü, Microsoft'un Hava Durumu ve Haberler gibi masaüstü özellikleri de dahil olmak üzere ilk olarak Vista ile sunduğu yeteneklere eğildiğini gösteriyor.

Bu hamle, Microsoft'un widget'ların bilgisayarda nasıl çalıştığını yeniden tanımlaması için altın bir fırsat sunuyor. Widget'ları masaüstüne sabitleme kapasitesi, kullanıcı verimliliğini önemli ölçüde artıracak. Widget güncellemesinin daha sonraki bir sürüme ertelenme ihtimali olsa da, Widget'larda kayda değer iyileştirmelerin yapılacak olması cesaret verici bir gelişme. Güncellemelerin ve iyileştirmelerin tüm Windows 11 sürümleri için Microsoft Store güncellemeleri aracılığıyla dağıtılması muhtemeldir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.